Haberler

Demirci Mehmet Efe Mezarı Başında Anıldı

Demirci Mehmet Efe mezarı başında anıldıAYDIN - Aydın Cephesi Kuvayı Milliye Komutanı Demirci Mehmet Efe, ölümünün 58. yılında Nazilli'de bulunan mezarı başında anıldı.

Demirci Mehmet Efe mezarı başında anıldı

AYDIN - Aydın Cephesi Kuvayı Milliye Komutanı Demirci Mehmet Efe, ölümünün 58. yılında Nazilli'de bulunan mezarı başında anıldı.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın yanısıra Demirci Mehmet Efe'nin torunlarının da katıldığı anma töreninde konuşan Başkan Alıcık, "Kuva-yi Milliye kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz. Ecdadımızın izinde giderek geleceğimiz olan çocuklarımızı o manevi güçle yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Kuvayi Milliye Kahramanlarından Demirci Mehmet Efe'nin Nazilli Eğriboyun Aile Kabristanlığındaki mezarı başında düzenlenen anma töreninde Efe ve yakınları için Yasin-i Şerif okundu. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık başta olmak üzere Demirci Mehmet Efe'nin torunları ve yakınları anma törenine katıldı. Demirci Mehmet Efe'nin ölüm tarihi olan 5 Şubat 1961'den bu güne her yıl anıldığını ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, vatanları için canını, kanını seve seve akıtan büyüklerini saygı, sevgi ve rahmetle andıklarını ifade etti. Alıcık, "Efe'miz için en yapılsa azdır. Ulu Önder Atatürk ile birlikte ülkemizin kurtuluşu için mücadele eden herkese minnettarız. Onların manevi gücü ile çocuklarımızı yetiştirmeye çalışıyoruz. Lider ülke Türkiye için çocuklarımızı atalarımızdan aldığımız manevi güçle yetiştirmek zorundayız. Ruhları şad olsun" dedi.

Demirci Mehmet Efe'nin torunu Mehmet Demirciefe, dedesini rahmetle andıklarını ifade ederek, onun anısını yaşatmaya devam eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a teşekkür etti. Dedesinin bulunduğu mezarlığın bakım yönünden örnek teşkil ettiğini de ifade eden Torun Mehmet Demirciefe, "Dedemle büyük gurur duyuyorum. Onun anısı bizlere gurur veriyor. Rahmetle anıyoruz" dedi.

Diğer torun Mehmet Dündar, dedesini 5 yaşındayken kaybettiğini ve onunla ilgili bir tek anısı olduğunu, onun sayesinde her kapının kendilerine açıldığını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Efe Nazilli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title