Haberler

Deli Tarafım Patrona Halil'e Çok Benziyor

Güncelleme:

'Osmanlı'da Derin Devlet' dizisinde isyancı Patrona Halil'i oynayan Devrim Saltoğlu: Patrona Halil'in deli tarafları bana çok benziyor.

'Asmalı Konak' ve 'Sıla' dizileriyle tanınan Devrim Saltoğlu, bu sezon STV'nin 'Osmanlı'da Derin Devlet' dizisiyle ekrana geliyor. Dizide; Lale Devri'nde İstanbul'da isyan çıkaran Patrona Halil'i canlandıran Saltoğlu, sorularımızı yanıtladı...

Dizi çekimleri İzmit'te dev bir platoda devam ediyor. Kendinizi tarihi kostümler ve dekorlar içinde nasıl hissediyorsunuz?

Role girdiğim andan itibaren platonun, setin, dev dekorların arasında o atmosferi hissediyorum. Zaten bu diziyi, bir dönem projesi olduğu için kabul ettim. Dönem dizilerini seviyorum. Geçen yıl TRT'ye 'Abdülaziz' filmini çekmiştik. Orada da Sultan Abdülaziz'in son dönemlerini oynamıştım.

O BİR HALK ÖNDERİYDİ

Dizide; Osmanlı tarihinden gerçek bir ismi, Patrona Halil'i canlandırıyorsunuz. Bu bir sorumluluk mu?

Patrona Halil; tarihte ilgimi çeken birisiydi. O halkın içinden bir isimdi ve yaşadığı döneme adını verdi. O yüzden diğerlerinden farklı bir halk önderi konumunda. Hakkında değişik görüşler var tabii... Birilerinin piyonu olduğu da söyleniyor. Bu, halen tartışmalı bir konu. Ben rolüme inanmak zorundayım ve inanıyorum da! Haklı ve davası uğruna her şeyi yapabilen bir adam olarak oynamaya çalışıyorum Patrona Halil'i.

Patrona Halil; Arnavut kökenli ve deli bir adam... Onda, kendinize yakın bulduğunuz taraflar var mı?

Deli tarafları bana çok uyuyor. Ben de Trabzonlu'yum. Biz böyle adamlara tatlı deli diyoruz. Karadenizliler; anında parlayıp sönen, duygusal ve haksızdan yana olan insanlardır. Arnavutlar'da da bu özellikler var.

VERİMLİ GENÇLER YOLDA

Tiyatro eğitmenliği de yapıyorsunuz... Yeni oyuncuları nasıl buluyorsunuz?

Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde ve kendi tiyatrom Tiyatro Furi'nin atölyesinde yeni öğrenciler yetiştiriyorum. Oyunculuk; öğrencinin kendi içinde olan ve disiplinle devam etmesi gereken bir yolculuktur. Gençler arasında çok verimli ve iyi arkadaşlarım var; yoldalar...

Tiyatro Furi'de yeni sezon için oyun çalışmalarınız var mı?

Evet, önümüzdeki yıl iki oyun sahneye koyacağız. Bir tanesi belli oldu; 'Othello'yu düşünüyoruz. Klasik özelliğini kaybetmeden, farklı bir yorumla sahneleyeceğiz.

KADINLAR ISRARCI ERKEK SEVER

Dizide 'Pehlivan Halil'in (Orhan Kılıç) büyük aşkı 'Dilruba' (Sinem Öztufan) ile zorla evleniyorsunuz... Sizce zorla aşk olur mu?

Benim birçok arkadaşım, samimi söylüyorum; istediği kızı zorla aldı ve çok mutlular şu anda.

Bu bahsettikleriniz Karadenizli arkadaşlarınız mı?

Evet ama bakın gerçekten söylüyorum; çok mutlular. Bazen kadınlar zorla alınmayı istiyor. Hatta bazen değil; genelde hoşlarına gidiyor bu eğilim. Erkeklerin ısrarcı olmasını, zorla ve tutkuyla onları almasını istiyor ve bekliyorlar bence...

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Devrim Saltoğlu Lale Devri Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title