Haberler

Deli Kadın Hikayeleri İzmir Sanat Merkezi'nde

Güncelleme:

Mine Söğüt'ün Deli Kadın Hikayeleri adlı oyun Tiyatro Viya yorumuyla İzmir Sanat Merkezi'nde tiyatro severlerle buluşacak.

İzmir Kültürpark Sanat Merkezi'nde 9 Şubat 2016 tarihinde saat 20:00'da tiyatro severlerin karşısına çıkacak Deli Kadın Hikayeleri adlı oyun, günümüzde önemli bir sosyal sorun haline gelen kadına yönelik şiddet ve cinsel istismara dikkat çekmek, duyarlılılığı artırmak amacıyla karşımıza çıkıyor. Bu sorunu, neden sonuç ilişkisini sorgulama temelinde, Mine Söğüt'ün aynı adlı kitabındaki 21 hikayenin altısını oyunlaştırıp sahneleniyor.

MİNE SÖĞÜT KİMDİR?

Babası bir deniz subayı olan Mine Söğüt, ortaöğrenimini Kadıköy Kız Lisesi'nde tamamladı. 1985 yılında babasını kaybeden Söğüt, aynı yıl İstanbul Üniversitesi Latin Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne girdi. Gazeteciliğe 1990 yılında Güneş Gazetesi'nde başladı. İnsan Hakları Servisi'nde muhabirlik yaptı. Güneş Gazetesi'nin kapanmasından sonra Tempo Dergisi ve Yeni Yüzyıl gazetesinde çalıştı.

1993 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği yarışmada, haber dalında mansiyon aldı. 1996-2000 yılları arasında Haberci adlı televizyon belgeselinin metin yazarlığını yaptı. 1999-2001 yıllarında Öküz dergisinde yazdığı yazılarla tanındı. Profesyonel gazeteciliği bırakan Söğüt, 2001-2005 yılları arasında Cihangir Postası adlı yerel bir gazetenin gönüllü editörlüğünü yaptı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güneş Gazetesi Kültürpark Söğüt Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title