Haberler

Davutoğlu'nun Görevi Bırakacağını Açıklamasının Ardından İlk Anket

Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu'nun görevden ayrılacağını açıklamasının ardından yapılan "Bugün seçim olsa..." araştırmasında AK Parti yüzde 52.8 ile ilk sırada yer aldı, HDP yüzde 7.1 ile baraj altında kaldı.

Başbakan Davutoğlu'nun Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı görevlerinden ayrılacağını açıklaması kriz beklentilerini beraberinde getirdi.

Davutoğlu'nun ayrılacağını açıklamasının ardından ORC tarafından 32 ilde, 'Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi' yöntemiyle yapılan saha araştırmasından önemli sonuçlar çıktı. 5-6 Mayıs tarihlerinde 1265 kişi ile yapılan çalışmada, MHP'de 1 puanlık artış olduğu, buna karşın CHP'de 1.5, HDP'de ise 3 puanlık bir düşüş olduğu ortaya çıktı.

BUGÜN SEÇİM OLSA...

Araştırma kapsamında "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna deneklerin yüzde 52.8'i AK Parti, yüzde 24'ü CHP, yüzde 12.8'i MHP, yüzde 7.1'i de HDP yanıtını verdi.

BAŞKANLIK BENİMSENİYOR

Araştırma halkın başkanlığa olan desteğinin arttığını da gözler önüne serdi. Buna göre, ORC Araştırma Şirketi'nin araştırmalarında deneklere sorduğu "Başkanlık sistemini destekliyor musunuz?" sorusuna şubat ayında yüzde 56.1, mart ayında yüzde 57 olan 'Destekliyorum' diyenlerin oranı mayıs ayında yüzde 58.4'e yükseldi.

OYLARI TOPLAYAN BELLİ

ORC Araştırma Şirketi Başkanı Mehmet Murat Pösteki: AK Parti seçmeni Erdoğan'ı hep doğal lider olarak gördü. 'AK Parti'ye oy vermenizin en büyük nedeni nedir?' sorusuna ilk sırada hep Erdoğan çıktı.

KİMSEDE ENDİŞE YOK

GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş: Şu anda sadece AK Parti seçmeninde değil genel olarak toplumda da bu genel başkanlık değişiminden dolayı bir endişe yok. Çünkü gerek AK Parti seçmeni yani tabanı gerekse de toplum Erdoğan'a güven duyuyor.

BÜTÜNLÜK BOZULMADI

ANDY-AR Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Acar: Bugün gerçekleşen bu durum seçmende şok etkisi yaratsa da kalıcı bir şok etkisi yaratmadı. Dolayısıyla AK Parti'de birlik bütünlük yara almış gibi görünmüyor.

SEÇMEN ERDOĞANCI

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat: CHP'liler, 'Cumhuriyet kazanımlarını kaybetmemek için', MHP'liler, milliyetçi hassasiyetlerinden dolayı partilerine oy veriyorlar. Buna karşın AK Parti seçmeni oy verme nedeni olarak genelde Erdoğan'ı ilk sıraya koyuyor. (Kaynak: Akşam)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

AK Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (4)

AMEDMobil-IOS:

M.ali Kulat AKP li olduğunu biliyoruz,ama biraz anketlerinde gerçeği yansıt ayıptır,Kürtler senin o düzmece ve yalan anketine gereken cevabı sandıkta verecek...

0
0
yanıtYanıtla
Tekin babaMobil-IOS:

İnanmayınca haber yapmayacak mısınız? Biz de inandık gari...

0
0
yanıtYanıtla
Cebrail Mobil-IOS:

Kendin Çal kendin oyna

0
0
yanıtYanıtla
Veli Ayhan Mobil-IOS:

Tayip erdogan bu milletin tek datanagi bu böyle onsuz turkiye dusunmez millet zaten Baska liderde yok varmi???

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title