Haberler

Datça Kırgız Sanatçılar Datça'ya Hayran Kaldı

Kırgız sanatçılar Datça'ya hayran kaldıMUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, altı yıl önce hizmete giren Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi'nin (UKKSA) son konukları Kırgız sanatçılar oldu.

Kırgız sanatçılar Datça'ya hayran kaldı

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, altı yıl önce hizmete giren Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi'nin (UKKSA) son konukları Kırgız sanatçılar oldu. UKKSA'da, ortak bir çalışma için bir araya gelen 2'si heykeltıraş, 4'ü ressam 6 Kırgız sanatçı, 10 gün süreyle birbirinden ilginç eserlere imza attı.

UKKSA'da 6 Kırgız sanatçı, 10 gün süreyle çeşitli eserler ortaya koydu. UKKSA Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Metin, çok yoğun bir sezonu geride bıraktıklarını belirtti. Ülkenin yaşadığı zorluklara rağmen bu yıl 51 ayrı etkinlik yaptıklarından bahseden Metin, "Müzik, edebiyat, resim, seramik ve heykel sempozyumlarımız büyük ilgi gördü. İnsanların sanata ve kültüre o kadar doyumsuzluğu varmış ki, bu yıl 40 bin ziyaretçi ağırladık. Yerli ve yabancı 250 sanatçı etkinliklerimize katıldı. 2017 yılında, çok daha geniş kapsamlı etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Eğer kurum ve kuruluşların biraz daha desteği olursa, önümüzdeki yıl burada sanat ve külr ortamını en iyi şekilde yansıtmaya çalışacağız" dedi.

Kırgız heyeti adına konuşan Psikiyatrist Dr., Ressam Yıldız Asangali, UKKSA'da çok güzel bir çalışma ortamı bulduklarını söyledi. Asangali, "Datça'ya bu yıl üçüncü kez geldik. Burada olmaktan çok mutluyuz. UKKKSA'da güzel bir çalışma ortamı var. Gelecek yıllarda da burada olmak istiyoruz. Yaptığımız çalışmalarla ülkemizin sanatını, Türkiye'ye ve tüm dünyaya tanıtıyoruz. Kırgız sanatçılar son yıllarda dünyanın pek çok ülkesinde başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Sadece Kırgızistan'da değil, ABD, Rusya ve farklı ülkelerde, sanatçılarımızın isimleri biliniyor. Eserleri büyük müzelerde sergileniyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nevzat Metin Datça Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title