Haberler

Datça Geleceğin Sanatçıları Yetişiyor

Geleceğin sanatçıları yetişiyor

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, bir grup sanatsever tarafından altı yıl önce imece usulü kurulan Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi'nde (UKKSA), resim ve seramik kurslarına katılan geleceğin sanatçılarına törenle sertifikaları verildi.

Akademi bünyesinde yaz okulları projesi kapsamında açılan resim ve seramik kursuna, İstanbul Özel Yeniokul İlkokulu'ndan 36 öğrenci katıldı. Datça'da, aileleriyle birlikte beş gün boyunca sanat kampında uygulamalı eğitim gören minik sanatçılar, sertifika dağıtım töreninde gönüllerince eğlendi.

UKKSA Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Metin, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen yaz okullarını yaygınlaştırmayı düşündüklerini söyledi. Metin, "Türkiye'nin siyasal ve kültürel yapısı içinde, erken yaşta sanatla tanışan bu çocuklar, gelecekte aydınlık yarınlarımızın yüzleri olacaklar" dedi.

İstanbul Özel Yeniokul Müdürü Yılmaz Erdal da çocukların sanat ve sanatçılarla temas halinde olmalarını çok önemsediklerini belirterek, "Okullarda rutin eğitim-öğretim programı içinde, çocuklar derslere yoğunlaşıyorlar. Sanatsal aktivitelerden uzak kalıyorlar. Yoğun ders programında, güzel sanatlar adeta gereksiz gibi görenler bile oluyor. Biz bu kampa gelerek bu eksikliğin giderilmesini amaçlıyoruz. Çocuklar burada, seramik eserler ürettiler. Tornaya oturdular. Herkes, kendi düşüncesini çamura yansıttı. Resim yaptılar. Doğadan topladıkları materyallerle, atık malzemelerden heykelcikler yaptılar. Bu tür bir etkinliği herkese öneriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nevzat Metin İstanbul Datça Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title