Haberler

Danimarka'nın Merve Kavakçı'sı

AB ülkelerinden Danimarka'da milletvekili adayı gösterilen Esma Abdül-Hamid'in, seçilmesi halinde parlamentoya başörtüsü ile gireceğini söylemesi, Danimarka'da tartışma yarattı. Danimarkalı milletvekili Sören Krarup ise, "Gamalı Haç Naziler için neyse, başörtüsü de İslam için aynıdır" ifadesini kullandı

Danimarka'da eski komünistlerden oluşan Birlik Listesi tarafından milletvekilliğine aday gösterilen başörtülü politikacı Esma Abdül-Hamid, kazanması halinde başörtüsü çıkartmayacağını söyledi.

Haber.dk sitesine göre, Abdül-Hamid, Danimarka'daki başörtülü kadınların kendilerini öne çıkarmalarını ve tartışmalarda aktif olarak yer almalarını istedi.

Pu arada Politiken gazetesinde yer alan haberde iktidara dışarıdan destek veren ve yabancılara karşı takındığı düşmanca tutumuyla tanınan Danimarka Halk Partisi Milletvekili Sören Krarup'un Esma Abdül-Hamid'in açıklamasına gösterdiği sert tepki aktarıldı.

İslam'ı Nazizme benzeten ve İslam dinini "totaliter bir ideoloji" olarak niteleyen Krarup, "Gamalı Haç Naziler için neyse başörtüsü de İslam için aynıdır" ifadesini kullandı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title