Haberler

Dağlık Karabağ'ın sözde liderinden itiraf: Birkaç gün içinde tamamını kaybedecektik

Güncelleme:

Ermenistan ile Dağlık Karabağ krizine ilişkin yapılan anlaşma kapsamında 28 yıl sonra topraklarına kavuşan Azerbaycan'ın zaferinin ardından, Dağlık Karabağ'ın sözde lideri Arayik Harutyunyan'dan itiraf geldi. Harutyunyan, "Çatışmalar aynı hızda devam etseydi birkaç gün içinde Karabağ'ın tamamını kaybedecektik" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev dün gece Ermenistan'ın işgal ettiği Dağlık Karabağ'dan çekileceğini söyleyio zaferi ilan etti.

"BİRKAÇ GÜN SÜRSEYDİ TAMAMEN KAYBEDECEKTİK"

Askeri kamuflaj ile kameraların karşısına geçen İlham Aliyev Azerbaycan'ın Ermenistan karşısındaki tarihi zaferini ilan etti. Dağlık Karabağ'ın sözde lideri Arayik Harutyunyan'dan ise bir itiraf geldi. Harutyunyan, "Çatışmalar aynı hızda devam etseydi birkaç gün içinde Karabağ'ın tamamını kaybedecektik" dedi.

"HAYATIMIN EN ZOR SABAHINI GEÇİRDİM"

Şuşa'nın işgalden kurtarılmasının ardından ise sözde Dağlık Karabağ lideri Arayik Harutyunyan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün hayatımın en zor sabahını geçirdim. Bir ölüm kalım savaşı veriyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

27 Eylül'den bu yana Ermenistan tarafından işgal edilen topraklarını geri almak için başarılı bir harekat yürüten Azerbaycan dün gece zaferini ilan etti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Rusya lideri Putin ile video konferansta bir araya gelip Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da teslim olduğuna dair bir anlaşma imzaladı. İmza törenine Ermenistan Başbakanı Paşinyan, katılmadı.

KADEMELİ OLARAK ÇEKİLECEKLER

Paşinyan, Azerbaycan ve Rusya ile anlaşma imzalandığını duyurdu. Anlaşmaya göre; Azerbaycan ordusu bugüne kadar işgalden kurtardığı mevkilerde kalacak. Bölgede Türk ve Rus güçleri konuşlandırılacak. Ermenistan işgal altında tuttuğu 7 rayonun 5'inden hemen, 2'sinden 15 gün içinde çekilecek. Ermenistan'dan Karabağ'a ve Azerbaycan'dan Nahçıvan'a toplam 2 koridor oluşturulacak.

"BİZİM İÇİN ÇOK AĞIR BİR KARARI KABUL ETTİM"

Paşinyan, imzalanan anlaşmanın acı verici olduğunu belirterek, "Yurttaşlarım ben bizim için çok ağır bir kararı kabul ettim. Karabağ'da savaşın bitmesine dair anlaşma imzaladım. İmzalanan anlaşmanın metni benim için inanılmaz derecede acı vericidir. Bu kararı ben savaş durumunu derinden analiz ederek verdim. Şimdiki durumda bu en doğru karardır." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dağlık Karabağ Azerbaycan Ermenistan Karabağ Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (25)

objektif:

Dağlık Karabağ''ın sözde liderinden itiraf: Birkaç gün içinde tamamını kaybedecektik; keske bir kac gun daha uzun savasilsaydi ve rus arkerleri oralara girmeseydi. o zaman zafer azerbecanin olurdu simdi isgalci el degistirdi

29
2
yanıtYanıtla
Halil:

Savaş tazminatı yokmu? 28 yıl Karabağın madenlerini talan ettiler.Döktükleri kanın bedelini ödemeyeceklermi?.

25
4
yanıtYanıtla
Ali fikret demir:

Aynen katılıyorum evet ödemeleri gerek.

yanıt3
yanıt0
KUMLUCALI:

Ermeniler şuanda isyan halinde ama bence doğru yaptı başlarındaki adamlar. Yoksa Azerbaycan ordusu Karabağ''ı dümdüz edecekti ve Ermenistan çok daha fazla can kaybına uğrayacaktı. . . Nitekim Savaşacak gücü kalmamıştı. . Azerbaycan ordusunun bu başarısını can-ı gönülden kutluyorum.

18
4
yanıtYanıtla
Şimdi ya da hiç:

Azeriler az daha ilerleseydi bileğinin hakkıyla hepsini alacaktı ermeniler ve rus lar barınamaycaktı anlamsız anlaşma olmuş

14
3
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

Yine masada kaybettik.

14
1
yanıtYanıtla
Baran:

Anlaşma olmamalıydı. Savaşla girenleri savasla çıkarmalıydı Azerbaycan. Ermeni asalaği orayı boşaltmaz. Umarım yanılırım.

12
0
yanıtYanıtla
TABUTÇU:

Neden acele edildi tam zafere ulaşamadık

8
2
yanıtYanıtla
Muhammet UĞUR:

Ruslar kendinin de kazançlı çıkmadığı bir olaya burnunu sokmaz.Bir bit yeniği var.Hadi hayırlısı Çok dikkatle izlemeliyiz.

7
2
yanıtYanıtla
Ergun:

Olmadi butin karabag alinmaliydi ermenilere guvenilmez.

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title