Haberler

Dağlıca Şehidi Eskişehir'de Toprağa Verildi

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde teröristlerin yerleştirdiği mayının patlaması sonucunda 24 yaşında şehit düşen jandarma uzman çavuş Cezmi Kaya, yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde teröristlerin yerleştirdiği mayının patlaması sonucunda 24 yaşında şehit düşen jandarma uzman çavuş Cezmi Kaya, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine bağlı İstiklalbağı Köyü'nde düzenlenen yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Askeri uçakla Eskişehir'e getirilen şehit uzman çavuş Cezmi Kara için Sivrihisar ilçesinin İstiklalbağı Köyü'nde tören düzenlendi. Cuma namazının ardından düzenlenen cenaze törenine Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, 1'inci Havca Kuvveti Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Nabi Avcı, Salih Koca, Ülker Can, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, CHP Eskişehir milletvekilleri Süheyl Batum ve Kazım Kurt ile Polatlı Topçu ve Füze Okulu Komutanı Tümgeneral Ergüder Toptaş, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Emniyet Müdürü Naci Kuru, şehidin ağabeyleri Süleyman Kaya, Yaşar kaya, ablaları Münevver Topal ve Yasemin İpek ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

GÖKLER SENİN İÇİN AĞLIYOR

İstiklalbağı Camii'nde kılınan cuma namazından sonra şehit uzman çavuşun Türk Bayrağı'na sarılı tabutu köy meydanına getirilerek musalla taşına konuldu. Yağmur altında yapılan cenaze töreninde evli olan abla Yasemin İpek, şehit kardeşinin fotoğrafına sarılarak göz yaşı döküp Kuzum, nasıl kıydılar sana. Bak gökler senin için ağlıyor dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜ KURU, ŞEMSİYESİNİ VERDİ

Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru, şemsiyesini yağmur altında duran şehidin yakılarına verdi. Kılınan cenaze namazından sonra şehidin tabutu omuzlara alınarak yaklaşık 500 metre mesafedeki köy mezarlığına götürüldü. Dev bir Türk Bayrağı da taşıyan kalabalık sık sık Şehitler ölmez vatan bölünmez ve Kahrolsun PKK şeklinde sloganlar attı. Şehit uzman çavuş Cezmi Kaya, İstiklalbağı Köyü mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi.

Şehit uzman çavuşun yakınları Cezmi 10 yıl önce annesini, 3 yıl önce de babasını kaybetmişti. 2010 yılında uzman çavuş olunca çok sevinmiştik. Bize yakında evlenebileceğini söylüyordu dediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title