Haberler

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü İlyas Dökmetaş Açıklaması

Giresun'daki temaslarının ardından Suşehri ilçesine geçen Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof Dr.

Giresun'daki temaslarının ardından Suşehri ilçesine geçen Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof Dr. İlyas Dökmetaş, Timur Karabal Meslek Yüksekokulu binası ve Kredi Yurtlar Kurumu'na ait öğrenci yurdunu gezdi.

Dökmetaş, burada yaptığı açıklamada, Koyulhisar Meslek Yüksekokulu'nun üniversiteleri bünyesine bağlanmasıyla ilgili resmi bir talebin bulunmadığını belirterek, şunları kaydetti; "Sivas sınırlarında olan bir okulun tabii ki Sivas üniversitesine bağlı olmasını biz de çok isteriz. Ben bunu şu anda 3'üncü kez söylüyorum. Daha önceleri Cumhuriyet Üniversitesi'nden Koyulhisar'a meslek yüksekokulu açılması için talepler olmuş. Fakat o zamanki yönetimlerimiz sıcak bakmamış. GOPÜ o dönemde oraya bir okul açtı. Bizim de zamanında CÜ'ye bağlı olarak Şebinkarahisar ilçesinde, Akdağmadeni ilçesinde okullarımız vardı. Ama o illere üniversiteler kurulmasıyla bu okullarımız bağlı oldukları illerdeki üniversitelere bağlandı. Şu anda Koyulhisar ilçemizde bulunan meslek yüksek okulumuzun CÜ'ye bağlanmasıyla ilgili olarak GOPÜ rektörüyle kısa süreli bir görüşmemiz oldu. Kendisi de bu konuya sıcak baktığını söyledi. Ama bizlere herhangi bir resmi talepte bulunulmadı. Şayet bulunulursa biz bu konuyu senatomuzda görüştükten sonra YÖK'e bildireceğiz. Yani Koyulhisar Meslek Yüksekokulu'nun Sivas'a bağlı olması gerektiği düşüncesindeyim. Ama bir rektör vermek istemiyorsa, ona da saygı duyarım" Buradaki öğretim görevlilerinin kadrosunun da GOPÜ kadrosunda olduğunu anlatan Dökmetaş, "Tabi ki o hocalarımızın da görüşlerinin alınması uygun olacaktır. Çünkü kadroları Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde. Şayet bizi istemezler ise yargıya başvurabilirler. Ama bizler Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulu'nu Giresun Üniversitesi'ne devrederken kadrolarıyla birlikte devir ettik" diye konuştu. Eski AK Parti Koyulhisar İlçe Başkanı Ferhan Epsileli ise, Koyulhisar'daki yüksekokulun CÜ'ye bağlanmasıyla, buradaki öğrenci sayısının en az 500'ü geçeceğinin belirterek, ilçelerindeki okulun CÜ'ye bağlanmasını çok arzu ettiklerini, bunun ilçenin geleceğine farklılık katacağını ifade etti.

AK Parti Suşehri İlçe Başkanı Rüstem Yüce ise 4 yıllık sağlık yüksek okulunun açılması için çaba sarf ettiklerini, okula destek için ellerinden gelen tüm imkanları kullandıklarını kaydetti. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

ilyas dökmetaş koyulhisar giresun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title