Haberler

Çubuk'ta Türk Halk Müziği Ses Yarışması

Çubuk Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Başlatılan ve Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca Tarafından da Desteklenen İlçe Genelinde Tüm İlk ve Orta Dereceli Okullarda Okuyan Öğrenciler ve Öğretmenlerin Katılımıyla "Türk Halk Müziği Ses Yarışması" Düzenlenecek. Yarışmada Birinci Olan Dünyaca Ünlü Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'nde Ünlülerle Sahne Alacak.

Çubuk Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ve Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca tarafından da desteklenen ilçe genelinde tüm ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrenciler ve öğretmenlerin katılımıyla "Türk Halk Müziği Ses Yarışması" düzenlenecek. Yarışmada birinci olan dünyaca ünlü Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'nde ünlülerle sahne alacak.

Yarışmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, bu yarışmayı düzenlemekteki amaçlarının öğrencilerin kendilerini ifade etme yeteneğini geliştirmek olduğunu ifade ederek, "Öncelikle amacımız öğrencilerimizin kendini ifade yeteneğini geliştirmektir. Ayrıca zamanlarını iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak, yarışma heyecanı vermek, cesaretlendirmek, girişimcilik ve katılımcılık ruhunu geliştirmek, ruhsal gelişimlerini olumlu yönde etkilemek ve gizli

yetenekleri açığa çıkarmaktır" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak ve ekibine, Türk halk kültürüne sahip çıkmalarından dolayı teşekkür eden Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, bu yarışmanın Türk Halk Müziği'ni gençlere sevdirmek ve benliğimize sahip çıkmalarını sağlamak adına önemli bir adım olduğunu söyledi.

Buna göre okullardan seçmeler, 11 Şubat-29 Şubat, ön eleme 03 Mart -28 Mart, provalar 1 Nisan-22 Nisan ve final 25 Nisan-01 Mayıs 2008 olarak belirlendi.

(BK-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title