Haberler

Cü'de Bölgesinin En İyi Kanser Araştırma Laboratuarının Temeli Atıldı

Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) Ar-Ge Laboratuar'ının temel atma töreni gerçekleşti.

Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) Ar-Ge Laboratuar'ının temel atma töreni gerçekleşti.

CÜ'de kanser araştırma laboratuarı konusunda hizmet verecek Ar-Ge Laboratuar binasının temel atma töreni gerçekleşti. Teknokent binasının yanında oluşturulan binanın temel atma törenine Vali Ali Kolat, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Toparlı, Prof. Dr. Meftuni Yekeler, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rektör Dökmetaş, Merkezi Ar-Ge Laboratuarı hakkında bilgi vererek, bilim ve bilişim ile ilgili bir soru sorulduğunda akıllara hemen Amerika'daki Slikon Vadisi'nin geldiğini söyledi. Dökmetaş "Bilginin daha ileri aşamalara götürüldüğü, bilginin paylaşıma açıldığı ve bilgiden para kazanıldığı alanlar. Burası da işte böyle bir alan olacak. Etrafımızda görülen alanlar Fadlum deresine kadar

850 dönüm araziyi üniversitemizin arazisine kattık. Milli Emlak Genel Müdürlüğümüzden üniversitemize devir aldık. Bu alan içerisinde Teknokent'imizi bitirdik. Yakın zamanda onun resmi açılışını yapacağız. Görmüş olduğumuz bölgede bilimsel araştırma laboratuarlarının inşaatını yapacağız.

Buradan 9,5 milyon lira bir destek aldık. Cumhuriyet Üniversitesi'nin tarihinde bu kadar yüksek meblağ bir ilk. Ben bu projede emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi. Yapılacak olan binanın teknik özelliklerinden bahseden Dökmetaş, binanın 1 yıl içinde tamamlanacağını belirtti.

Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri tarafından Laboratuar binasının temelleri atıldı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlyas Dökmetaş Ali Kolat Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title