Haberler

Çorum Duru'nun Hastane Odasında Yaptığı Ürünler Kermeste

Duru'nun hastane odasında yaptığı ürünler kermesteÇORUMLU 11 yaşındaki Duru Apraş'ın, Ankara'da yaklaşık bir yıldır kanser tedavisi gördüğü hastane odasında tasarladığı ürünler, ailesi tarafından 'Duru'nun Mucizeleri' adıyla düzenlenen kermeste satışa sunuldu.

Duru'nun hastane odasında yaptığı ürünler kermeste

ÇORUMLU 11 yaşındaki Duru Apraş'ın, Ankara'da yaklaşık bir yıldır kanser tedavisi gördüğü hastane odasında tasarladığı ürünler, ailesi tarafından 'Duru'nun Mucizeleri' adıyla düzenlenen kermeste satışa sunuldu.

Hastalığa yakalanmadan önce Çorum'un Bahçelievler Ortaokulu'nun 5'inci sınıfında öğrenim gören Duru Apraş'a, geçen yıl lenfoma kanseri teşhisi konuldu. Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görmeye başlayan Apraş, hastalığının ilerlemesi üzerine Ankara'ya sevk edildi. Ankara Onkoloji Hastanesinde kemoterapi tedavisi görmeye başlayan Duru'ya moral vermek amacıyla, aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da yer aldığı siyaset ve sanat camiasından çeşitli isimler, gerek sosyal medya üzerinden, gerekse ziyaretine giderek Duru Apraş'a destek vermeye çalıştı.

Tedavisi nedeniyle hastaneden ayrılamayan Duru Apraş, kendi imkanlarıyla süs ve hediyelik eşyalar yapmaya başladı. Tasarladığı ürünleri sergilemek isteyen Duru'nun hayali, ailesi ve yakınlarının desteğiyle gerçeğe dönüştürüldü.

Çorum'daki Sanat Sokağı'nda 'Duru'nun Mucizeleri' adlı bir kermes düzenleyen Apraş ailesi, kızlarına moral ve destek vermek amacıyla hastanede okuduğu kitapları, kendi tasarladığı kitap ayracı, süs eşyaları satışa çıkardı.

Kermesin açılışına katılan Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Baro Başkanı Altan Akpınar ile vatandaşlar, kermesten alışveriş yaparak Duru'ya destek oldu.

Ablası Arzu Apraş, burada yaptığı konuşmada, kardeşinin çok başarılı bir öğrenci olduğunu ifade ederek, "Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Canım kardeşim şu anda buradaki kameralarla bizleri izliyor. Eminim ki çok mutludur. Biz onunla beraber resim ve müzik yaptık, kendimize birbirimizi örnek aldık. Bu zor süreçte de hastanenin hava almayan sıkıcı odasını şenliğe dönüştürdük" dedi.

Abla Apraş, daha sonra Duru'nun yazdığı mektubu okudu. Bu sırada açılışa katılan bir çok kişinin gözyaşlarına hakim olamadı. Vali Kılıç da Duru'nun mücadelesinin örnek olması gerektiğini söyleyerek, "Onları rol model yapmak gerekiyor. Duru'da hastalığına karşı verdiği mücadele ile örnek bir kızımızdır. Duru'muza şifalar diliyorum. Kendisi ve ailesini tebrik ediyoruz. Buraya gelen herkese de teşekkür ediyorum. Şuanda dayanışmanın en güzel örneğini veriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hitit Üniversitesi Bahçelievler Çorum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title