Haberler

Çocuklar İçin Tiyatro Oyunu Yazıp Sahne Aldılar

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri tiyatro eğitimi almadan çocukların gelişimi için yazdıkları ‘Masallar Birleşmiş’ adlı oyun için sahne aldı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri tiyatro eğitimi almadan çocukların gelişimi için yazdıkları 'Masallar Birleşmiş' adlı oyun için sahne aldı.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda anaokulu öğrencileri ile buluşan ve sahne alan öğrenciler, sahne kostümlerini ve dekoru da kendi imkanları ile hazırladı.

Üniversite öğrencilerinin hiçbir tiyatro eğitimi almadan gönüllü olarak sahneye çıktıklarını anlatan eğitmen Öğr. Gör. Burçin Aysu, amaçlarının çocuklarda farkındalık düzeylerini geliştirmek ve çocukların sosyal gelişimlerini desteklemek olduğunu belirtti.

İhlas Haber Ajansına konuşan Sağlık Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Ögr. Gör. Şükran Şimşek ise sosyal bir bölüm olarak çocuk gelişimlerini desteklerini anlattı. Şimşek konuşmasında şunları kaydetti:

"Geçmişte de bu tür çalışmalar yaptık. Kırşehir'de ilçeler ve köy okullarında benzer etkinlikler düzenleyerek çocukların gelişimleri için farkındalık oluşturduk.

Yaptığımız etkinlikler sayesinde ilk defa tiyatro ile tanışan çocuklar oldu. Amatör ruhla ama çok başarılı şekilde tiyatromuzu oynadık. Farklı etkinliklerimiz de var. Bu çalışmamız da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yaptığımız etkinliklerden bir tanesiydi.

Geçmiş yıllara oranla bu yıl farklı guruplara oyun çıkartmayı hedefledik. Bu nedenle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde bulunan çocuklara da oyun oynadık."

"Öğrenciler tiyatro sahnesine gönüllü çıkıyor"

Tiyatro alanında hiçbir deneyimleri olmadan sahne alan öğrenciler den Kadriye Turgut ve Ahu Kandemir ise duygularını şöyle anlattı:

"Çocukların mutlu olması için biz gönüllü olarak hocalarımızın da katkıları ile oyun için sahne aldık. Dekor, kostüm herşey bizim bölümümüze ait, maksadımız ise çocukların gelişmelerine katkıda bulunabilmek.

Oyunu amatör şekilde oynadık. Çocukları geliştirirken onları gülümsetebilmek amacını güdüyoruz. Umarız bizden sonra arkadaşlarımız daha büyük etkinlikler yaparak çocukların hayatlarına dokunur.

Kostümlerimizi de kendimiz dikerek ayarladık. Gece-gündüz birlikte çalışarak oyuna hazırlandık." - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kırşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title