Haberler

Çocuklar En Çok Küçük Prens Okuyup, Karlar Ülkesi İzliyor

Kültür, sanat ve eğlence perakende satış mağazası D&R, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Türkiye'deki çocukların eğlence alışkanlıklarını inceledi.

Kültür, sanat ve eğlence perakende satış mağazası D&R, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Türkiye'deki çocukların eğlence alışkanlıklarını inceledi. D&R'ın 29 şehirdeki 154 mağazasının verilerine göre çocuklar son bir yılda en çok Küçük Prens kitabını okudu, Karlar Ülkesi filmini izledi ve Harika Kanatlar oyuncakları ile oynadı.

D&R'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de kültür, sanat ve eğlencenin buluşma noktası D&R, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türkiye'deki çocukların kültür-sanat alışkanlıklarını araştırdı. D&R'ın 29 şehirdeki 154 mağazasının verilerine göre çocuklar son 1 yılda en çok Küçük Prens ve Saftirik Greg'in Günlüğü serisini okudu.

Karlar Ülkesi, Minyon'lar ve Kayıp Balık Dori en çok satan filmler olurken oyuncak kategorisinde Lego zirvede yer aldı. İşte Türkiye'de çocukların eğlence alışkanlıklarına ait ilginç sonuçlar:

Yılın eğlence modası Harika Kanatlar: Yılın en çok satılan eğlence oyuncağı Harika Kanatlar oldu. Stres Çarkı ve modern topaç takip eden oyunlar oldu.

Karlar Ülkesi izliyorlar: Çocuklar için film alışkanlıkları yıllardır değişmiyor. Animasyon filmlerin tamamına ilgi gösteren çocukların bu yılki yıldızı Karlar Ülkesi (Frozen), Minyonlar ve Kayıp Balık Dori oldu.

En çok 3-14 yaş geliyor: D&R mağazalarında yıl içinde en çok 3-14 yaşındaki çocuklar için alışveriş yapılıyor. Çocuklar mağazada kendi oyuncak ve kitaplarını kendisi seçiyor.

En çok Marmara'da satılıyor: Çocuklar için en çok alışveriş Marmara Bölgesi'nde (yüzde 50) yapılıyor. Tüm Türkiye'de alışverişte lider İstanbul, Ankara ve İzmir.

Yeni trend deney ve keşif kitleri: Okul çağındaki çocukların oyuncak modası da teknolojiyle birlikte gelişiyor. Minikler keşif ve bilim setlerine yöneliyor. Çocuklar bilim ve deney setleri, el becerisi aktivite setleri, kimya, mikroskop gibi setlerle oynuyor.

Edebiyat okuyorlar: Çocuk kitapları kategorisinde en çok satış yüzde 39 ile öykü ve hikaye kitaplarında yapılıyor. Son 1 yılın en çok satanları zirvesinde ise Küçük Prens ve Saftirik Greg'in Günlüğü serisi bulunuyor.

Satışların yüzde 20'si çocuklara: D&R'ın yıl içinde yaptığı toplam satışın yüzde 20'si çocuklara yönelik.

En sevdikleri figür Minişler: Çocukların en çok sevdiği figür oyuncaklar Minişler, Shopkins (cicibici), Hot Wheels ve My Little Pony oldu.

Lego ve akıl oyunları oynuyorlar: Çocukların en sevdiği oyuncaklar listesinde Lego ve akıl oyunları bulunuyor. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

23 Nisan Türkiye Marmara Lego Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title