Haberler

Çobanlık yaparken tıp fakültesini kazanan Muhammet, altınla ödüllendirildi

Güncelleme:

Çobanlık yaparken tıp fakültesini kazanan Muhammet, altınla ödüllendirildiTÜRKİYE Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkezi Birliği (TÜRKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Van'ın Erciş ilçesine bağlı Taşlıçay Mahallesi'nde çobanlık yaparken hazırlandığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda...

Çobanlık yaparken tıp fakültesini kazanan Muhammet, altınla ödüllendirildi

TÜRKİYE Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkezi Birliği (TÜRKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Van'ın Erciş ilçesine bağlı Taşlıçay Mahallesi'nde çobanlık yaparken hazırlandığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan Muhammet Taş'ı, tam altınla ödüllendirdi.

Erciş ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Taşlıçay Mahallesi'nde yaşayan inşaat işçisi Ferkuşat Taş ile ev hanımı Mukaddes Taş çiftinin, 4 çocuğundan biri olan Muhammet Taş, YKS'de, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. İlkokuldan bu yana ailesine katkı sağlamak için çobanlık yapan ve koyunlarını otlatırken test çözerek sınava hazırlanan Taş', Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkezi Birliği (TÜRKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, tarafından altınla ödüllendirildi. Taş'ı Van İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin Erciş Şubesinde ağırlayan Çelik, YKS sınavlarında büyük başarı göstererek, Tıp'ı kazanan Muhammet'le gurur duyduklarını söyledi.

Kendisinin de Ercişli olduğunu söyleyen Çelik, "Çobanlık peygamberlik mesleğidir. Başta Peygamber Efendimiz olmak üzere hemen hemen her peygamber hayatlarının bir devresinde çobanlık yaptıkları söyleniyor. Musa, Yakup ve İshak peygamberlerin asıl mesleklerinin de çobanlıktır. Muhammet Taş evladımız, dağda, taşta, bayırda, gece gündüz son derece meşakkatli bir şekilde çobanlık yaparken, kıt imkanlarına rağmen aynı zamanda bu ülkenin en parlak öğrencileri arasına girmesi bizi gururlandırmış, onurlandırmıştır" dedi.

GÖRÜTÜ DÖKÜMÜ

_-----------------------------

-Muhammet'in koyunları otlatması

-Muhammet Taş'ın sahada ders çalışması

-Muhammet Taş ile röportaj

TÜRKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik'in açıklaması

Çeik, Muhammet'i altınla ödüllendirirken

-Genel ve detaylar

Barış KUL/ERCİŞ,(Van), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nihat Çelik Erciş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title