Haberler

Çobanların tesadüfen bulduğu tabiat harikası mağara bakanlık tarafından korumaya alındı

Güncelleme:

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 30 yıl önce çobanlar tarafından bulunan ve ancak iple girilebilen mağara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından korumaya alındı. İçinde küçük odacıklar olan mağaraya iple inilebiliyor.

Acıpayam'ın kırsal Dodurga Mahallesi'nde Aslan İni mevkisi olarak bilinen dağlık alanda, tam 30 yıl önce çobanlar tarafından bir mağara bulundu.

KORUMAYA ALINDI

Uzun yıllar gizli kalan mağara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tabiat varlığı ilan edilerek, korumaya alındı. Mahalle merkezinden yaklaşık yarım saatlik yürüyüş ile ulaşılan mağaranın içinde sarkıt ve dikitler bulunuyor. Yaklaşık yarım metre genişliğinde bir girişi bulunan mağaraya iple iniliyor.

Çobanların bulduğu mağara koruma altına alındı

"İÇERİYE İPLE İNİLİYOR"

Dodurga Muhtarı İlhan Aksoy, Aslan İni mevkisinin ilk çağdan kalma mağaralarıyla meşhur olduğunu söyledi. Mağaraların turizme açılmasını isteyen Muhtar Aksoy, "Burayı yıllar önce mahallemizin çobanları buldu. İçine ip yardımıyla iniliyor. Güzel bir mağara, içinde küçük odacıklar var.

Çobanların bulduğu mağara koruma altına alındı

"TURİZME KAZANDIRILMALI"

Yüksekliği yaklaşık 1.5 metre. Tavanında çok güzel sarkıtlar ve dikitler var. Fakat herkesten önce buraya defineciler gelmiş. İçeride ciddi tahribat yapılmış. Birkaç sarkıt kırılmış. Mahallemizin tanıtımı için önemli olan bu mağara turizme kazandırılmalı" dedi.

Çobanların bulduğu mağara koruma altına alındı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Acıpayam Haberler

500

Yorumlar (24)

Makinist:

Cengiz inşaata verilir bence.

66
16
yanıtYanıtla
makasçı:

yok yok sen talip ol hemen verelim, zaten değersiz

yanıt0
yanıt0
Hamdi:

La yok definecilere devlet para verisin size istemediğimiz kadar mezar mağara tarihi değeri yüksek yer bulurlar. Devlet kiralık oturduğu için toprağın altına dokunamıyor , ülkemizde altyapı yapılmamasının bir nedenide bu , üstüne bakın içini karıştırmayın diyor ev sahipleri. Osmanlı kime sattıysa galan, torunları bile garışamıyo.

20
23
yanıtYanıtla
ercan:

OSMANLI satmadı hainliği örtülmüş kahraman kılıklı hainler sattı

yanıt33
yanıt4
ali:

Acaba OSMANLI''MI sattı. Belki senin ataların satmıştır devleti de Osmanlı''yı da

yanıt3
yanıt2
Egemen:

Hedef 2023

yanıt3
yanıt0
cosmos:

öğretmen ataması yapılacakmış müjde deniliyor ulan ne müjdesi zaten yapmanız gereken şey direk mesleğe başlaması gerekiyor

9
13
yanıtYanıtla
Hay hay:

Başka bir emrin var mı

yanıt13
yanıt5
sami:

otuz sene önce bulunmuş , bugüne kadar hiçbir girişim yok. Turizme kim kazandıracak belli değil. Komedi

10
5
yanıtYanıtla
...:

tüm haber sitelerinde karamsar yorumlar yapıyorsun başka işin yok mu senin dön mağarana

yanıt2
yanıt1
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title