Haberler

Çobanın Müze ve Heykel Merakı

Karabük Merkeze Bağlı Kızılcaören Köyünde Çobanlık Yapan Saffet Kemik, En Büyük Merakının Müzeleri Gezmek ve Taşları Yontarak Heykel Yapmak Olduğunu Söyledi.

Karabük merkeze bağlı Kızılcaören köyünde çobanlık yapan Saffet Kemik, en büyük merakının müzeleri gezmek ve taşları yontarak heykel yapmak olduğunu söyledi.

Karabük merkeze bağlı Yukarı Kızılcaören köyünde çobanlık yapan Saffet Kemik (63), gazetecilere yaklaşık 40 yıl Karabük-Safranbolu ilçesi arasında yolcu taşımacılığı yaptığını daha sonra aracını satarak şimdiki oturduğu evi satın aldığını söyledi. Emekli olduktan sonra çobanlık yapmaya başladığını, en büyük zevkinin müzeleri gezmek olduğunu anlatan Kemik, "Ülkemizde gittiğim her yerde müzeleri mutlaka gezerim. Gençlik yıllarında taş ustalarının yanında çalışarak ahşap evlerin 'Köşe taşı' tabir edilen taşları düzeltiyordum" dedi.

Heykelcilik merakının o zamandan beri devam ettiğini anlatan Saffet Kemik, şöyle konuştu: "Kafamda canlandırdığım, gördüğüm ve etkilendiğim figürleri oyma yaparak ortaya çıkarıyorum. Günlerce, aylarca uğraştığım, iş bittiğinde mutlulukla kafamda tasarladığım şekil ortaya çıkınca alnımdaki teri silerek eserime dokunmak beni çok etkiliyor. Aynı duyguyu, müzelerde de yaşıyorum. 'Kimbilir ne duygularla yontulmuştur bu güzellikler' diye düşünmeden edemiyorum." (YE-ET-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title