Haberler

Çin'de koronadan sonra "bubonik veba" paniği! 24 saat içinde öldürüyor

Güncelleme:

Koronavirüsün ortaya çıktığı Çin'de şimdi de 'bubonik veba' paniği yaşanıyor. Yetkililer tespit edilen vaka sonrası salgın riski bulunduğunu açıklayarak üçüncü seviye alarm durumuna geçti. Öte yandan, hastalığın 24 saat içerisinde öldürdüğü kaydedildi.

Dünya koronavirüs salgınıyla boğuşmaya devam ederken Çin'den endişe verici bir haber daha geldi. Çin'in İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde bulunan Bayannur'da 'bubonik veba' paniği yaşanıyor. Vebanın, marmot (kemirici bir tür hayvan) eti yenmesinden ortaya çıktığı kaydediliyor. Hastanede tedavi gören iki kişide bubonik veba tespit edilmesi üzerine şehir genelinde üçüncü seviye alarm verildi.

"YAYILMA RİSKİ BULUNUYOR"

Yetkililer yıl sonuna kadar sürecek alarm durumuyla ilgili yaptıkları açıklamada, "Şu anda insanlar arasında bubonik veba salgını yayılma riski bulunuyor. Vatandaşlar kendilerini koruma önlemlerini geliştirmeli, olumsuz sağlık durumlarını acilen bildirmelidir" ifadelerini kullandı.

AV YASAĞI GETİRİLDİ

Uyarılar devam ettiği sürece hastalığı taşıma ihtimali bulunan hayvanların avlanması ve yenmesi yasaklandı. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre bubonik veba, pireler ve vahşi kemirgenler aracılığıyla insanlara bulaşıyor. Zamanında ve etkili bir tedavi uygulanmazsa 24 saat içinde ölüme yol açabiliyor.

BELİRTİLERİ NELER?

Hastalık belirtilerinde, bakterilerin vücuda girdiği yere en yakın lenf bezlerinde ağrılı şişme ve iltihaplanma görülür. İleri dönemlerde iltihaplı lenf nodları açılarak akıntlı hal alır. Tedaviye hemen başlanmazsa bakteri vücudun her yerine yayılarak akciğer ve septisemik forma dönüşebilir.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Çin Halk Cumhuriyeti Moğolistan Sağlık Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (54)

ahhh:

Kardesim ALLAH leşi haram etmis..cinliler kopek yarasa ne buluyorsa yiyorlar sonuç normal......eşcinsellikte haram ne oldu yaptilar aids dunyaya yaydilar. 32 milyon öldü halada devam ediyor.....para ugruna bir süru kimyasallar atmosferi iklimleri bozdular depremler...kardesim rahat dursaniza adam olsaniza efendi olsaniza hepiniz ölümlusunuz misafirsiniz misafir efendi olur saygılı olur..........magandalar.......

42
2
yanıtYanıtla
Fatih:

Bu Çinliler ne yemeleri gerektiğini ne zaman öğrenecek?

37
0
yanıtYanıtla
D.paşalı:

Aşağılık insan müsvetteleri

37
0
yanıtYanıtla
naz:

çini havaya uçurmak lazımi

30
3
yanıtYanıtla
müslüm:

Çin olmazsa , dünya aç kalır

yanıt1
yanıt29
ADA:

BİR İKİ ÇİNLİ DEĞİL MİLYONLARCA GİTMELİ YOKSA BU HASTALIKLAR HİÇ BİTMEZ

30
1
yanıtYanıtla
asdasd:

Allahım tez zamanda belanızı versin çin

29
1
yanıtYanıtla
çinsavar:

aminnnnn. . . .

yanıt10
yanıt0
TuNa:

Bütün ülkeler birleşmeli bu çinlileri haritadan silmeliyiz başka türlü bu pislik 2 ayaklı yaratiklardan kurtulamayiz

24
5
yanıtYanıtla
ÇİN SAVAR:

Çinliler kadar pislik bi millet varmı arkadaş. . .

27
0
yanıtYanıtla
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title