Haberler

Çiftkurtlar Otomotiv'den Usulsüzlük Haberlerine Yanıt

Güncelleme:

Çiftkurtlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çelik, haklarında çıkan vergi usulsüzlükleri haberleriyle hiçbir ilgilerinin olmadığını söyledi.

Çiftkurtlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çelik, bazı internet sitelerinde haklarında çıkan vergi usulsüzlükleri ve evrakta sahtecilik haberleriyle hiçbir ilgilerinin olmadığını belirterek, "Çiftkurtlar Otomotiv sektöründe 63 yıldır başarıyla faaliyet göstermekte olan ve bu süre zarfında yasalar karşısında herhangi bir usulsüzlük konusuna adı karışmamış, itibar sahibi bir kurumsal markadır" dedi.

Çiftkurtlar Otomotiv'in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çelik son günlerde vergi usulsüzlüğü iddiasıyla pek çok lüks otomobil kullanıcısını ilgilendiren araştırmalara ilişkin açıklama yaptı. Mehmet Çelik haklarında çıkan haberlerin gerçekle asla ilgisi olmadığını belirterek, şirketinin 63 yıldır itibarla faaliyet gösterdiğini söyledi.

Mehmet Çelik yaptığı yazılı açıklamada, şirketinin isminin hiçbir usulsüzlüğe karışmamış olduğunu belirterek, "20 Ekim ve 21 Ekim 2012 tarihinde bazı gazete ve internet sitelerinde hakkımızda çıkan haberler yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermekte olup, bu hususlarda kamuoyunu aydınlatmak gereği doğmuştur. Çiftkurtlar, otomotiv sektöründe 63 yıldır başarıyla faaliyet göstermekte olan ve bu süre zarfında yasalar karşısında herhangi bir usulsüzlük konusuna adı karışmamış, itibar sahibi bir kurumsal markadır. Dolayısıyla haberlerde bahsi geçen "vergi usulsüzlükleri ve evrakta sahtecilik' gibi konularla herhangi bir ilişkimiz bulunmamaktadır. Konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şirket merkezimize gelen mali şube ekiplerine olayın aydınlatılması için gerekli yardımda bulunduk. Bu çerçevede, gerekli bilgi ve belgeler teslim edildi ve iki mesai arkadaşımla birlikte bildiklerimizi ilgili makama anlattık. Hadise bundan ibarettir" dedi.

ABD'deki satıcı firmanın defter kayıtlarındaki tutarsızlıklar nedeniyle isimlerinin bu tür haberlere konu olduğunu belirten Mehmet Çelik, "Bu çerçevede 2006-2007 yılları arasında ABD'den ithal 44 araç ile ilgili gerekli bilgiler paylaşılmıştır. Bu araçlar içerisinde kamuoyuna yansıdığı gibi 300-400 bin TL değerindeki araçların 70-100 bin TL gibi gösterilmiş olması söz konusu değildir. Çiftkurtlar olarak hangi fiyattan aldıysak o fiyat üzerinden tüm resmi işlemleri gerçekleştirerek bahsi geçen 44 aracın ithalatını yaptık. ABD'deki satıcı firmanın defter kayıtlarındaki tutarsızlıklar sebebiyle böyle bir suçlama ile karşı karşıya kalmış bulunuyoruz. Onların bize fatura ettiği tutar ile bizim gümrüğe beyan ettiğimiz tutar aynıdır ve bu evraklar hem ilgili ticaret odalarınca hem de konsolosluk tarafından tasdiklidir" diye konuştu. Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

"Söz konusu araçlar 2006 - 2007 yılına ait olduğundan geçmişe dönük defter kayıtlarımızı da paylaşarak yapılan suçlamaların aksini ispat anlamında üstümüze düşeni yerine getirmekteyiz. Yapılan incelemelerin ardından ithalatlarımızda herhangi bir usulsüzlük olmadığı kısa sürede ortaya çıkacaktır. Bunun yanı sıra bazı haberlere yansıdığı şekilde Çiftkurtlar'ın Selim Işık ile herhangi bir ilişkisi bulunmadığı gibi kendisine ait olduğu belirtilen Hummer marka araç da şirketimiz tarafından ithal edilmiş veya satılmış bir araç değildir. Son olarak açıklığa kavuşmasını istediğim bir konu daha bulunuyor: 23 Temmuz'dan bu yana eşim ile birlikte Türkiye'deyiz, bir yere gitmedik. Bu nedenle haberlerde sözü edildiği gibi, makamların ifademizi almak için Atina'dan dönüşümüzü beklemiş oldukları da gerçeği yansıtmamaktadır. Sektörün, Honda, Opel, Chevrolet, Alfa Romeo, Lancia ve Jeep gibi lider markalarının markalarının satış ve satış sonrası hizmetlerini üstlenen Çiftkurtlar Grubu olarak marka ve ürün çeşitliliğimizi her geçen gün genişletmeye devam ediyoruz. En kısa zamanda adaletin tecellisi ve markamızın hak ettiği saygınlığı süreceği konusunda tereddüdümüz yoktur." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Çelik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title