Haberler

Kılıçdaroğlu, CHP'li Vekilleri Türban Konusunda Uyardı

Güncelleme:

CHP'li kadın vekillerle görüşen Kemal Kılıçdaroğlu, türban kararı konusunda partinin tavrını yumuşatma kararı aldı.

AK Parti'li hacı vekiller S.Beyazıt Kaçar, Nurcan Dalbudak ve Gülay Samancı'nın Genel Kurul'a başörtüsü ile gelme kararına CHP "Gerekeni yaparız." diye tepki göstermişti.

Ancak, dün CHP'nin 7 kadın vekili ile bir araya gelen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partinin tavrını yumuşatacağının sinyalini verdi.

"SİYASİ TUZAK"

Türkiye gazetesininin haberine göre, başörtülü vekili "siyasî tuzak" diye nitelendiren Kılıçdaroğlu'nun "Bizim sert tepki göstermemizi bekliyor ve bunu da seçimlerde kullanmak istiyorlar. O yüzden dikkatli davranmalıyız. İtirazımızı dile getirmeliyiz ancak eylemsel bir olaya girmemeliyiz" dediği öne sürüldü.

ULUSALCILAR FARKLI DAVRANABİLİR

CHP, başörtülü vekillere yönelik bir eylemi yerel seçimlerde halka anlatmakta zorlanacağı endişesini taşıyor. Bu yüzden, CHP'nin kürsüyü işgal etmeyi düşünmediği kaydedildi. Ancak, parti içindeki ulusalcı kanadın farklı davranacağı ifade ediliyor. Ulusalcı vekiller, partinin çok daha sert tepki vermesi gerektiğini savunuyor.

BUGÜN OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAKLAR

CHP, bugün Kemal Kılıçdaroğlu olmadan olağanüstü grup toplantısı yapacak. Bu toplantıya da başörtülü vekil konusunun damga vurması ve sert tartışmaların yaşanması bekleniyor.

"ÖZGÜRLÜKTEN YANA OLACAĞIZ"

Öte yandan, Genel Başkan'la 2 saat görüştükten sonra soruları cevaplayan CHP'li Binnaz Toprak "Partimizin özgürlüklerden yana tavır takınacağını umuyorum" dedi. Adana Milletvekili Ümit Özgümüş de başörtülü vekilin sakıncası olmadığını dile getirdi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Nurcan Dalbudak Gülay Samancı Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title