Haberler

CHP, Referandumun İptali İçin Resmen YSK'ya Başvurdu

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, referandum iptal edilmesi için YSK'ya başvurdu. Tezcan, "Baskı ve tehditle alınamayan sonuç YSK devreye sokularak alınmaya çalışılmıştır. Bu seçim meşruiyeti olmayan bir mühürsüz seçimdir" dedi.

"'HAYIR' DİYENLERİN KAZANDIĞINI HERKES BİLİYOR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, referanduma ilişkin YSK'ya parti adına itirazda bulunurken, "Referandumda hayır diyenlerin kazandığını herkes biliyor. Baskı ve tehditle alınamayan sonuç YSK devreye sokularak alınmaya çalışılmıştır. Bu seçim meşruiyeti olmayan bir mühürsüz seçimdir" dedi.

"YSK DEVREYE SOKULDU"

Sandıklara verilen eksik oylar ve mühürsüz zarfların gerçeği ortaya çıkardığını belirten Tezcan, "Paketler çalınmış, dışarıda üretilmiş oylar kullanıldı. Mühür vurulmadan oy kullanıldı. Tüm bunlara rağmen sonuç alınamadı, YSK devreye sokuldu" ifadelerini kullanıldı.

"SADECE 'HAYIR' İÇİN DEĞİL TÜM OYLAR İÇİN GELDİK"

Öğle saatlerinde de CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger YSK'ya gelerek yetkililerle görüştü. Aksünger çıkışta yaptığı açıklamada "Toplumun hakkını aramak için buraya geldik. Sadece hayır için değil tüm oylar için geldik." dedi

VATAN PARTİSİ DE İPTALİNİ İSTEDİ

Öte yandan Vatan Partisi heyeti de halk oylamasının iptaline ilişkin talebini içeren dilekçeyi Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) sundu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Bülent Tezcan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title