Haberler

CHP'nin Kayseri'de Coşkulu 19 Mayıs Kutlaması

Kayseri'de Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı CHP tarafından alternatif bir törenle kutlandı.

Kayseri'de Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı CHP tarafından alternatif bir törenle kutlandı. Halayların çekildiği, Misket havası eşliğinde oynandığı törendeki coşkuyla CHP il Başkanı Ayhan Gülsoy'da oynayanlar zarasına karıştı. Bu arada 80 yaşındaki emekli işçi, eski sendikacı Mehmet yılmaz, " Bu memleket nereye gidiyor " diye " Atatürk'ün askerleriyizs?? diye bağıran gençeleri gözyaşları içinde izledi

Sivas Caddesi güzergahından ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri eşliğinde yürüyüşe geçen yaklaşık bin kişilik kalabalık, Cumhuriyet alanında bir araya geldi. Ögle ezanının okunmasını sukunetle bekleyen partililer daha sonra, " Vur vur inlesin AKP dinlesin??, " Atatürk'ün ışığında yürüyoruz??, " Mustafa Kemal'in askerleriyiz?? sloğanları attıktan sonra, misket havası eşliğinde oyun oynayıp, halay çektiler. CHP il Başkanı Ayhan Gülsoy'da gençlerin arasına karışarak, onlarla birlikte oynadı. Bu arada gençlerin ellerinde " Kurtuluş savaşı bitmedi. M.Kemal Atatürk'ün askerleri halen aranızda??,??Viva 19 Mayıs??, " Bu bayram hepimizin??,pankartları taşındı. Bu sırada coşkulu gencleri meydanın kenarında izleyen işçi emeklisi, sendikacı Mehmet Yıldız,gözyaşları dökerek?? Bu memleket nereye gidiyor "' diye ağladı. CHP il Başkanı Ayhan Gülsoy " Son 2 yıldır hükümet, ulusal bayramlarımızı ulusumuza çok görmektedir. Sudan bahanelerle bunları engellemektedir. 19 Mayıs'ı dev stadyumlardan daracık köşelere çekenler bilmelidir ki bu gidiş uzun sürmez.?? Dedi. CHP Gençlik kolları Başkanı Hasan Demir'de " Atam, dünya peşimize düşse peşimize, yer sarsılsa yerinden, ne senden vazgeçeriz, ne eserinden?? diyerek, Sivas'dan getirilen Türk bayrağını, CHP il başkanına teslim etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ayhan Gülsoy 19 Mayıs Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title