Haberler

CHP'den okullarla ilgili tartışma yaratacak öneri: Kovid-19 aşısı olmayan giremesin

Güncelleme:

Geçtiğimiz hafta yüz yüze eğitime geçilmesiyle yeni bir dönem başladı. Yüz yüze eğitim süreciyle ilgili CHP'li Yıldırım Kaya'dan tartışma yaratan bir öneri geldi. Kaya, koronavirüs aşısını yaptırmayan hiç kimsenin okula alınmaması gerektiğini söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, yeni eğitim-öğretim yılının açılmasının ardından Ankara'daki birçok ilçede okulları ziyaret ettiğini ifade ederek, yeni dönemde birçok sorun yaşandığını öne sürdü.

"YETERSİZ KALIYOR"

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen açığını ücretli öğretmenlerle karşıladığını, sınıf mevcutlarının Bilim Kurulu'nun önerisinin üzerinde olduğunu savunan Kaya, okullarda temizlik personeli, lavabolar ve tuvaletlerin yetersiz kaldığını iddia etti.

"ÖĞRETMEN AÇIĞININ AZALTILMASI LAZIM"

Kaya, salgında okulların kapatılmamasının, herkesin birinci önceliği olması gerektiğine dikkati çekerek, bu doğrultuda bu yıl 15 bin, gelecek yıl 40 bin öğretmen ataması yapılarak öğretmen açığının azaltılması gerektiğini belirtti.

"AŞI OLMAYANLAR OKULA ALINMAMALI"

Her eğitim bölgesinde mutlaka bir sağlıkçı, bir bilişim/bilgisayar öğretmeni, yeterli sayıda güvenlik görevlisi bulunmasını öneren Kaya, "Kapalı olan 17 bin köy okulu açılmalı, derslik açığı kapatılmalı. İnşaatı devam eden okullar hızla tamamlanarak Milli Eğitim Bakanlığınca eğitim-öğretime başlanmalı. Aşı olmayan öğretmenler aşısını yaptırmalı. Kovid-19 aşısı olmayan hiç kimse okula alınmamalı. Alışveriş merkezine HES kodumla girdim, ateşim ölçüldü. Ama ziyaret ettiğim okullara, elimi kolumu sallayarak girdim. Böyle bir anlayış olamaz. Biz 18 milyon öğrenciyi sokakta bulmadık." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi COVIRAN Bereket Yıldırım Kaya Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

Sarı kod uyarısı nedir? İşte, MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu?
500

Yorumlar (8)

Abea :

Sen nesin? Neden iktidar olamadığınız belli . Senin gibi CHP zihniyeti olduğu sürece. Arkadaş adama bak asisiz öğretmen okula girmemeliymis PCR testi veriyoruz bide aşı olacakmisiz vicdansız sunanda aşı zorunlulugu diyerek bir sürü insan mecbur bırakıldı aşı olmaya bunların vebalini diğer tarafta tek tek artık hesabını verirsin senin gibiler yüzünden Euro 10 TL ilerde inş torunlarınin 5 gözü olur umarım çocuklarında aşı yaptirmistir. Gerçi siz öyle insansınız ki aşı yerine su vurunursunz.yalanci

100
71
yanıtYanıtla
Selin Akpınar :

Kesinlikle katılıyorum oğlumun okulunda geçen hafta bir sınıfta koronalı çıktı o sınıftakiler okulda gezmeye devam ediyor her yere dokunuyorlar. Eğer birisinin ölümüne sebep olursa bunun sorumlusu kim olacak

25
44
yanıtYanıtla
Adil ÖZDEMİR:

Aşı olunca korona bulaşmıyor mu? Ne cahil insanlarsınız. Milyon defa söylediler aşı bulaşmayı önlemez.

yanıt3
yanıt0
Omurilik Sarmsağı :

Vücudunuza sokmadığınız bir şey kalmadı. Alkol, Sigara, Ot,... aşı bunların en hafifi. Tabi ki sizin için sorun yok. Benim tek zararlı alışkanlığı fazla meyve yemek, onu da azaltmaya çalışıyorum.

33
15
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Aşı ile alakası yok

22
8
yanıtYanıtla
ali cik:

Allah'tan dileğim CHP'nin hiç bir zaman ikitdara gelmemesidir !

2
0
yanıtYanıtla
EVO20 :

Aşı zorunlu değil ama o saçma sapan yasaklardan dolayı zorunlu bırakıyorlar, faz 4'ü bırak 3'ü bile bitmemiş aşıyı neden olsun herkes? Kumar oynamaktan farkı yok bunun!

1
0
yanıtYanıtla
mahfuz belge :

Aklı olan aşı olmaz neden mi ?(1) aşı gerçek aşı olsaydı ve koruyucu olsaydı tüm ülkeler zorunlu yapardı ve sorun olduğunda gerekli tazminatı verirlerdi. 2)bu sıvılar işe yarasaydı sıvıyı alanlar hasta olup hayatını kaybetmezdi hatta sağlam olup da alanlara şahit oldum ve göğüs ağrısyla hastahaneye geldi. 3)işe yaramayan bu sıvılar neden deneniyor tüm insanlar üzerinde hatta çocuklara da geldi sıra???? Her zeman herkesin söylediğine inanmayın düşünün Allah size yük olsun diye akıl vermemiş...

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title