Haberler

CHP'li Türkmen Milyonluk Faturasının Arkasında Durdu

Güncelleme:

1.2 milyonluk haberleşme faturası nedeniyle gündeme gelen, CHP'li Elif Doğan Türkmen 'Yaptığımın arkasındayım. Genel Başkanımız ile konuştuktan sonra gereğini yaparım" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 2 milyon liralık haberleşme faturası nedeniyle Başkanlık Divanı üyeliğinden istifa etmesini istediği Elif Doğan Türkmen, "Ben yaptığımın arkasındayım. İstifa gerektiren bir durum olduğunu düşünmüyorum ama partimin kararına uyarım. Genel Başkanımız ile konuştuktan sonra gereğini yaparım" dedi.

ÜLKE GÜNDEMİNE OTURDU

Adana'da yaşayan 1 milyon 717 bin kişiyi aşkın vatandaşa mektup gönderen ve SMS ile telefon masrafları 1 milyon 200 bin lirayı aşan CHP Adana Milletvekili ve Başkanlık Divanı Üyesi Elif Doğan Türkmen, ülke gündemine oturdu.

KILIÇDAROĞLU DİVAN ÜYELİĞİNDEN İSTİFASINI İSTEDİ

Türkmen'in, kentte yaşayan vatandaşların yanı sıra nüfus kayıtlarında ölü olarak yer alan vatandaşların adreslerine de mektuplar gönderdiği iddia edildi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 1 milyon 200 bin liralık faturaya ekstra olarak ocak ayında da 800 bin lira haberleşme faturasıyla şoke olan Elif Doğan Türkmen'in Başkanlık Divanı üyeliğinin istifasını istedi.

CANLI YAYINA KATILDI

Milletvekili adaylığı sürecinde kendisini dolandırdığı iddia edilen bir müvekkili tarafından bacağından vurulan Elif Doğan Türkmen, günlerce gazetecilerin sorularını yanıtlamaktan kaçındı, kameralara yakalanmamak için de pek çok önemli CHP etkinliğine katılmadı. Türkmen, sessizliğini bozarak Kanal D Ana Haber Bülteni'nde Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı.


"GENEL BAŞKANIMIZLA KONUŞTUKTAN SONRA GEREĞİNİ YAPARIM"

Gönderdiği mektupların arkasında olduğunu belirten Türkmen, sorumluluğu mektup maliyetlerine yükledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da aynı yönteme başvurduğunu savunan Türkmen, mektup başına maliyetin abartılı olduğunu savundu. Mektupların posta giderleriyle birlikte birim başına ortalama 60 kuruş olduğu öğrenildi.Kılıçdaroğlu'nun istifa çağrısını da yanıtlayan Türkmen, "Ben bu noktada istifa gerektiren bir durum olduğunu düşünmüyorum. Partimin alacağı karara uyarım. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu ile konuştuktan sonra gereğini yapacağım" ifadelerini kullandı.

İŞTE İLK 10 LİSTESİ

Milletvekilleri için iki maaş tutarıyla sınırlanan haberleşme gideri, Başkanlık Divanı üyelerinin dışında grup başkanvekilleri ve komisyon başkanlarının da aralarında yer aldığı 48 kişi için ise limitsiz uygulanıyor. Bu 48 kişilik listede yer alan isimlerin haberleşme harcamaları da ortaya çıkmaya başladı. Resmi olarak açıklanmayan ancak iddialara göre, bu 48 kişilik listede yer alanlardan harcamalarıyla öne çıkan ilk 10 isim şöyle:

1. CHP'li Elif Doğan Türkmen: 1.108.842 TL
2. CHP'li Emre Köprülü: 373.457 TL
3. CHP'li Özcan Purçu: 181.905 TL
4. AK Partili Bülent Turan: 145.248 TL
5. AK Partili Fehmi Küpçü: 130.498 TL
6. CHP'li Özgür Özel: 78.120 TL
7. CHP'li Ali Haydar Hakverdi: 77.882 TL
8. AK Partili Orhan Karasayar: 50.772 TL
9. AK Partili İshak Gazel: 44.006 TL
10. AK Partili Sema Kırcı: 40.274 TL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Elif Doğan Türkmen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title