Haberler

Belediye eliyle bir insan kaçakçılığı iddiası daha! Kandıra Belediyesi olmayan spor kulübünü yurt dışına göndermiş

Güncelleme:

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması isteği ile Kocaeli Kandıra Belediyesi'nin ilçede olmayan bir spor kulübü üyesi 39 kişiyi görevlendirme ile yurt dışına gönderdiği iddiasıyla TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kandıra Belediyesi'nin ilçede olmayan bir spor kulübü üyesi 39 kişiyi görevlendirme ile yurt dışına gönderdiğini iddia etti. Milletvekili Tarhan, İstanbul Kartal'da bulunan Efeler Spor Kulübü'nün kapalı olduğunu, görevlendirmeyle yurt dışına gri pasaportla gidip dönmeyen yüzlerce kişi olduğunu söyledi.

"BELEDİYE, KANDIRA'DA OLMAYAN BU KULÜBÜ NEDEN YURT DIŞINA GÖNDERİYOR?"

Tarhan, İçişleri Bakanı Soylu'nun sorularını cevaplamasını isteyerek, "Bu kez de Kocaeli'de benzer bir durumla karşı karşıyayız. AK Parti'li Kandıra Belediyesi tarafından 39 kişinin yurt dışına gönderildiği biliniyor ancak bunların neden ve nasıl görevlendirildiği tam bir muamma. Görevli denen bu 39 kişinin Efeler Spor Kulübü Derneğinin üyesi olduğu söyleniyor. Ama kiminle bağlantıları olduğu belirsiz. Çünkü böyle bir derneğin varlığı Kandıra'da bilinmiyor. Bu kişiler yurt dışına gittiler mi?, Geri döndüler mi?, Şimdi nerede ikamet ediyorlar? Terör örgütü ile bağlantıları var mı belli değil. Hepsi ayrı bir soru işareti. Kandıra Belediyesi Kandıra'da olmayan bu spor kulübünü neden yurt dışına gönderiyor Bu da ayrı bir soru. İçişleri Bakanı'nın bu soruları cevaplamasını ve kamuoyunu aydınlatmasını bekliyoruz" dedi.

"BU KİŞİLER YURDA DÖNDÜ MÜ?"

Tahsin Tarhan, TBMM Başkanlığı'na İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması isteğiyle soru önergesi verirken, dilekçede yurt dışına giden 39 kişinin ismine yer verip, ülkeye geri dönüş yapıp yapmadıkları konusunda kamuoyunda çeşitli tartışmalar yapıldığını ifade ederek, şu soruları sordu:

  • Bu kişiler yurt dışında görevlendirilmiş midir? Bu kişilerin yurt dışında görevlendirilme sebebi nedir?
  • Bu kişiler hangi tarihlerde ve hangi ülkede yurt dışında görevlidir? Bu kişiler yurttan çıkış yapmış mıdır? Hangi tarihte gitmişlerdir? Bu kişiler yurda dönüş yapmış mıdır?
  • Hangi tarihte dönmüşlerdir? Bu kişiler halihazırda nerede ikamet etmektedir? Bu kişilerin terör örgütü ile bağlantısı var mıdır?

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ise konuyla ilgili belediyeye iletilen bir konu olmadığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Süleyman Soylu Kocaeli Kandıra Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (2)

Osman Tokgonul:

Deveye sormuşlar ... Bu deveye de soru soran kim miş bir türlü anlamadım ? nasıl bir mantık sa deve de cevap veriyor ... Yahu her işleri abidik gubidik ve şetrefelli ... Bir gün de bizi şaşırtın be arkadaş ! Aaaa bu sefer nasıl olmuşta doğru bir iş yapmışlar diyebilelim . Hep mi dümen , hep mi dalavera ?

20
3
yanıtYanıtla
Bay Che:

okadar emek verdik yesil pasaportu hak ettik bu denyolarin yuzunden onada kisitlama an meselesi.dusun artik bu milletin yakasindan biktik nereye baksak talan yalan dolan

14
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title