Haberler

CHP'li Özel: "Alınlarını Karışlarız" (2)

ÖZEL, KULKULOĞLU'NUN DAVASINI İZLEDİCHP Kayseri eski milletvekili Şevki Kulkuloğlu'nun milletvekili olduğu dönemde yaptığı konuşmalardan dolayı hakkında açılan 6 dava bugün Kayseri adliyesinde 3, 4, 14 ve 15. Asliye Ceza Mahkemelerinde görüldü.

ÖZEL, KULKULOĞLU'NUN DAVASINI İZLEDİ

CHP Kayseri eski milletvekili Şevki Kulkuloğlu'nun milletvekili olduğu dönemde yaptığı konuşmalardan dolayı hakkında açılan 6 dava bugün Kayseri adliyesinde 3, 4, 14 ve 15. Asliye Ceza Mahkemelerinde görüldü. 3. ve 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakaret suçlaması nedeniyle görülen davada şikayetçinin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki olduğu, 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hakaret nedeniyle davacı olduğu ve 14. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada ise Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, İl Emniyet eski Müdürü Cumali Aydın ve Kayseri eski Cumhuriyet Savcısı İbrahim Dalan'ın hakaret suçlaması nedeniyle şikayetçi oldukları kaydedildi. 4 ayrı mahkemede görülen 6 davada, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin ile sanık Şevki Kulkuloğlu ile avukatı Ömer Faruk Eminağaoğlu hazır bulundu. Şikayetçiler ise duruşmaya katılmadı. 3. ve 4. Asliye Ceza Mahkemelerinde görülen davalar, aynı suçun tekrar işlenmemesi şartıyla 3 yıl süreyle ertelendi. Diğer davalar ise ileri bir tarihe bırakıldı.

Adliye çıkışında açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bugün Kayseri adliyesinde geçmiş dönem milletvekilimiz Şevki Kulkuloğlu'na açılan 6 davayı takip etmek için buradaydık. Kimi ertelendi, kiminde kararlar alındı. Burada maalesef gördüğümüz şöyle bir şey var; iktidarın geçmiş dönem milletvekilleri üzerine kurmaya çalıştıkları baskı hem onların şahıslarıyla geçmişe yönelik kindar bir hesaplaşma, hem de diğer yandan mevcut milletvekillerine 'Şimdi milletvekiliyken konuşursun ama yarın sonun böyle olur' diye bir gözdağıdır" dedi.

Özel, milletvekilleri ve parti yöneticilerinin sahipsiz olmadığını göstermek için burada bulunduklarını belirterek, "Adaletin can çekiştiği, iktidarın baskılarının her geçen gün arttırmak suretiyle adeta muhalefeti sindirmek suretiyle her yolu denediği bu kara günler geçecek. Bu güzel ülkede yeniden adaletin, insan haklarının kardeşlik ve özgürlüğü tesis ettiği günleri hep birlikte yaşayacağız. Bundan sonrada davaları takip etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP Kayseri eski Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ise, "Bugün mahkeme salonunun birinde yaşanan olay Türk yargısının geldiği nokta açısından içler acısıydı. Milletin vekilinin anayasal hakkı olan kürsü ve yasama dokunulmazlığını hiçe sayıp milletin vekilini sanık kürsüsüne çıkaran hakim görevini yapmayıp aylardır dosyaya göndermesi gereken yazıyı göndermeyen devlet memurları hakkında suç duyurusunda bulunamayacağını söyledi. Yani devlet memuru olduğunuzda korunaklı milletin vekili olduğunuzda ise korunaksız oluyorsunuz. Anayasa yok hükmünde kabul ediliyor. Zaten anayasaya uyulmayan bir ülkede mahkemelerde anayasayı yok hükmünde kabul ediyorlar. Kişiler olmayan suçlardan defalarca getirilerek cezalandırılıyorlar" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Şevki Kulkuloğlu Özgür Özel Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7 Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title