Haberler

CHP'li Nur Serter'den Ahmet Hakan'a: "Tarikat Üyesi Olduğum İftira"

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, "Benim Tarikat Üyesi Olduğuma İlişkin Haberler, Tümüyle Gerçek Dışı ve İftiradır. Yaşamımın Hiçbir Döneminde Tarikatlarla İlişkim Olmadığı Gibi, Her Zaman Bu Konudaki Mücadelelerim İçin Tehdit Edildim" Dedi

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, "Benim tarikat üyesi olduğuma ilişkin haberler, tümüyle gerçek dışı ve iftiradır. Yaşamımın hiçbir döneminde tarikatlarla ilişkim olmadığı gibi, her zaman bu konudaki mücadelelerim için tehdit edildim" dedi.

Meclis'te yazılı bir açıklama yapan Serter, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın kendisiyle ilgili iddialarına yanıt verdi.

Serter, yaklaşık 20 yıl önce "hümanist çizgide" olan ve "bir tarikatın değil, üyesi bile olmadığı bir derneğin yayın organı olan bir dergide" yazı yazmış olmasını, "tarikat üyeliği" biçiminde yansıtanları, vicdanları ile baş başa bıraktığını belirtti.

- "GERÇEK ATATÜRKÇÜLER" -

Serter, 1996 yılında yayınlanan, "İnsan Merkezli Eğitim" kitabından yapılan alıntının, "gerçek Atatürkçüler" tarafından beğeni ve övgü ile karşılandığını ifade etti. Serter, 12 Eylül sonrası "Atatürkçülük" adı altında yapılan yönlendirmelerin ve ders kitaplarında yeralan baskı içeren bilgilerin her zaman karşısında olduğunu bildirdi.

Serter, bunun, Ateatürk'ü tanımak, anlamak ve düşüncelerini geleceğe taşıma bakımından sadece zarar getirdiğini her zaman savunduğunu söyledi. Serter, "12 Eylül anlayışının Türkiye'de Atatürkçü bir gençliğin yetişmesine verdiği zarar son derece açıktır" dedi. (ANKA)

(AYL/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title