Haberler

CHP Kütahya Milletvekili Kasap'ın İddiaları

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "CHP Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ın TBMM'de söz alarak 'Kütahya'da çöp, atık toplama işinde çalışan Kütahya Belediyesi bünyesindeki işçilerimiz yaklaşık 25 gündür maaşlarını alamamaktalar' şeklindeki ifadeleri gerçeği yansıtmıyor." dedi.

Saraçoğlu, makamında düzenlediği basın toplantısında, Kütahya Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından oluşturulan Katı Atık Yönetimi Birliği üzerinden 2013 yılında yapılan ihale sonucunda 29 yıllığına anlaşma yapılan bir şirketten çöp toplama hizmeti aldığını hatırlattı.

Kütahya Belediyesinin başkanlığını yaptığı birliğin hizmet aldığı şirkete ödemelerini yaptığını ancak ilgili şirketin işçilere maaşlarını düzenli ödemediğini belirten Saraçoğlu, şunları ifade etti:

"CHP Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ın TBMM'de söz alarak 'Kütahya'da çöp, atık toplama işinde çalışan Kütahya Belediyesi bünyesindeki işçilerimiz yaklaşık 25 gündür maaşlarını alamamaktalar' şeklindeki ifadeleri gerçeği yansıtmıyor. Tamamen yalan ve bilgi eksikliğinden kaynaklanan bir durum olduğunu açıkça ifade ediyorum. Şirkette çalışan 367 işçinin özellikle Kütahya Belediyesi ile hiçbir bağının olmadığını, bugüne kadar ücretlerini söz konusu şirketten aldıklarını, bundan sonra da aynı şekilde almaya devam edeceğinin bilinmesini istiyorum. Çok değerli bu milletvekilimizi ben buradan esefle kınıyorum. Bu açıklamasını geri almasını basın aracılığıyla söylemek istiyorum."

Saraçoğlu, Milletvekili Kasap'ın gerçeği bilmesine rağmen konuyu saptırdığını ve Kütahya Belediyesini küçük duruma düşürdüğünü bildirdi.

Saraçoğlu, "Kendisi bu konuyu geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabında dile getirmişti. Ben de kendisini telefonla arayarak meselenin doğrusunu anlattım. Kendisi de bu bilgilendirme için teşekkür etti. Ancak ne olduysa birkaç gün sonra değerli milletvekilimiz sebebini bilmediğim şekilde sanırım gündeme gelmek için böyle bir konuyu TBMM'de gündeme getirmiştir. Haksız yere TBMM'de Kütahya Belediyesinin isminin geçmesini televizyondan üzülerek izledim." dedi.

Kütahya Belediyesi bünyesine alınan taşeron işçilerle birlikte yaklaşık bin işçinin çalıştığını aktaran Saraçoğlu, bugüne kadar işçilerin maaşlarının bir gün bile geciktirilmediğini kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Kütahya Belediyesi Milletvekili Kütahya Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title