Haberler

CHP Kocaeli İl Başkanı Değişti

CHP Kocaeli İl Başkanı Cihat Altunyuva’nın istifa etmesi üzerine CHP Genel Merkezi tarafından Cengiz Sarıbay CHP Kocaeli İl Başkanı olarak atandı.

CHP Kocaeli İl Başkanı Cihat Altunyuva'nın istifa etmesi üzerine CHP Genel Merkezi tarafından Cengiz Sarıbay CHP Kocaeli İl Başkanı olarak atandı.

Sabah saatlerinde dilekçesini CHP Genel Merkezine ileterek istifa eden CHP Kocaeli İl Başkanı Cihat Altunyuva"nın yerine ataması yapıldı. CHP Genel Merkezi tarafından partinin eski üyelerinden Cengiz Sarıbay, CHP Kocaeli İl Başkanı olarak atandı. Görevinden "Partimize daha faydalı olacağını düşündüğüm için görevi bırakıyorum" diyerek istifa eden Cihat Altunyuva, öğleden sonra düzenlenen program ile CHP Kocaeli İl Başkanlığı görevini Cengiz Sarıbay'a devretti.

Düzenlene devir-teslim töreninde konuşan CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, "Değerli Genel Başkanımızın beni dün gece araması ile birlikte ben bu görevi kabul ettim. Ben bu partinin neferiyim. Bu partide gerekirse çaycılık ve kapıcılık yapacağımı daha önceden de açıklamıştım. Bu partide çeşitli görevlerde bulundum, bulunmaya da devam edeceğim. Zor bir süreçte zor bir görevi kabul ettim. Seçime kadar görevimi sürdüreceğim. Yeni yönetimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Gelen yazı ile ilgili dün akşamdan bir bilgim vardı. Yeni yönetimin şekli oy kaygısı ile oluşturulmayacak. İstifa eden 20 kişilik yönetimimden herhangi bir kişinin yemi yönetimde olmasını istemiyorum. Ben bu partiye yeni yüzler katmayı hedefliyorum. İnşallah her yere aday olabilecek en az 10 kişi katmayı hedefliyorum" dedi.

Görevi istifa ederek bırakan CHP Eski Kocaeli İl Başkanı Cihat Altunyuva ise, "Sabah saatlerinde yaptığımız basın açıklaması ile partimin önünün açılması için bu kararı aldığımı açıklamıştım. Ben yeni il başkanımız Cengiz Bey'in her zaman emrindeyim. Sizlerin huzurunda kendisinin yanında olduğumun sözünü veriyorum. Kendisinin daha başarılı olacağına inanıyorum. Yeni görevi hayırlı uğurlu olsun" ifadelerine yer verdi. Basın açıklamalarının ardından Altunyuva ile Sarıbay basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cengiz Sarıbay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title