Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması

"Soruşturmanın selametiyle doğrudan sorumlu olan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın yapması gereken şey dosyayı Muammer Aktaş'tan almak değil, onun emrini yerine getirmeyen emniyet görevlilerinin üzerine gitmektir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Soruşturmanın selametiyle doğrudan sorumlu olan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın yapması gereken şey dosyayı Muammer Aktaş'tan almak değil, onun emrini yerine getirmeyen emniyet görevlilerinin üzerine gitmektir" ifadesini kullandı.

Tezcan, yazılı açıklamasında, Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın, yürüttüğü soruşturmaya müdahale edildiğini, yargıya baskı yapıldığını, delillerin karartılmaya çalışıldığını dile getirdiğini belirtti.

Yeni İçişleri ve Adalet bakanlarının ilk icraatlarının yürüyen "Yolsuzluk soruşturması"na doğrudan müdahale etmek olduğunu ileri süren Tezcan, "Savcının elinden soruşturma dosyası alınmıştır. Hiçbir gerekçe gösterilmeden arama, el koyma ve gözaltı kararları ile dosya savcıdan alınmış, soruşturma engellenmiştir. Buradan açıkça anlaşılmaktadır ki, emniyette yürütülen son tasfiye operasyonu sonuç vermiş ve yolsuzluk soruşturmasına direnen, savcıların emirlerini dinlemeyen bir kadro yerleştirilmiştir" iddiasında bulundu.

"Hükümet, bu müdahale ile artık doğrudan bu sorunun muhatabıdır ve suçun ortağıdır" görüşünü savunan Tezcan, şunları kaydetti:

"Soruşturmanın selametiyle doğrudan sorumlu olan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın yapması gereken şey dosyayı Muammer Aktaş'tan almak değil, onun emrini yerine getirmeyen emniyet görevlilerinin üzerine gitmektir. Buna gücü ya da cesareti yoksa, iktidara direnerek hukukun üstünlüğünü savunamayacaksa, o zaman yapacağı tek şey üzerindeki baskıyı bütün ayrıntılarıyla kamuoyuna açıklayıp, deşifre ederek istifa etmektir." - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Turan Çolakkadı Muammer Aktaş Bülent Tezcan İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title