Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı."Önceki Gün 8 Yurttaşımızın Ailelerine Kavuşması Bizi Çok Mutlu...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "8 yurttaşımızın ailelerine kavuşması bizi çok mutlu etti" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "8 yurttaşımızın ailelerine kavuşması bizi çok mutlu etti" dedi.

CHP Genel Merkezi'nce düzenlenen parti içi eğitim seminerine katılmak üzere Diyarbakır'a gelen Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörün sona ermesi, Kürt halkının demokratik hak ve özgürlüklerine kavuşması, annelerin gözyaşlarının dinmesinin kamuoyunun beklentisi olduğunu ancak sürecin hangi yöne evrileceği konusunda parti olarak ciddi kaygıları olduğunu söyledi.

Sarı, toplumda bu kaygıyı besleyen somut durumların olduğunu savunarak, şöyle dedi:

"Bugünlerde birtakım kavramlar üzerinden sürdürülen bir durum söz konusu. Adına, 'çözüm süreci', 'barış süreci' deniliyor ama ne içeriği ne de sürecin ne yönde evrileceği konusunda bir açıklama yok. Örneğin Uludere Alt Komisyonu geçtiğimiz hafta Uludere raporunu açıkladı. Uludere raporu 34 evladımızın nasıl öldüğü konusunda açıklama getiren bir değerlendirme değil. Hiç bir sorunun yanıtı yok ve bütün soruların yanıtı boşlukta.

Önceki gün, 8 yurttaşımızın ailelerine kavuşması bizleri çok mutlu etti. Ailelerin sevincine biz de ortak oluyoruz. Aslında bu sevinci ülkemizdeki tüm aileler ve tüm tutuklular için yaşanılacak bir sevinç olmasını diliyoruz."

Muhabir: Cihan Eser - Veysel Narlayan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Perihan Sarı Diyarbakır Uludere Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title