Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran Açıklaması

"Demokrasinin olmazsa olmazı; demokrasinin tüm kurumlarıyla işlemesi, nitelikli, kaliteli olması için adil yargılanma, yani yargının bağımsız ve tarafsız olmasıdır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Demokrasinin olmazsa olmazı; demokrasinin tüm kurumlarıyla işlemesi, nitelikli, kaliteli olması için adil yargılanma, yani yargının bağımsız ve tarafsız olmasıdır" dedi.

Oran, Burhaniye Belediyesince "10. Zeytin ve Zeytinyağı Festivali" etkinlikleri kapsamında Reha Yurdakul Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Demokrasi ve Dış İlişkiler" konulu panelde yaptığı konuşmada, Türkiye'de yönetim, ekonomi ve demokrasinin durumunun çok kötü olduğunu savundu.

Söz konusu üç unsurun ayakları yere sağlam basmazsa büyük ülke olunamayacağını belirten Oran, şöyle devam etti:

"Demokrasiyi son derece ucuz kullanıyoruz, tam olarak içini dolduramıyoruz. Demokrasinin olmazsa olmazı; demokrasinin tüm kurumlarıyla işlemesi, nitelikli, kaliteli olması için adil yargılanma, yani yargının bağımsız ve tarafsız olmasıdır. Yargıdan sonra en önemli konu; temiz, ahlaklı siyaset. Yani siyaset kurumunun saydam ve hesap verebilir olması. Bir önemli husus da basının özgür olması. Bu açıdan baktığınızda bir ülkede yargı siyasallaşmışsa basına sansürlerle müdahale ediliyorsa ve siyasetçiler halka hesap vermiyorsa saydam değillerse o ülkenin de genelde var olan kaynakları çarçur ediliyor ve o ülke esasında fakirleşiyor."

Oran, Türkiye'de siyaset kurumunun çürümüş vaziyette olduğunu ileri sürdü.

Yasama, yürütme ve yargının tek elden yürütülmeye çalışıldığını iddia eden Oran, "17 Aralık 2013. 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde hiç böyle bir şey yaşanmadı. Akıl alacak gibi değil" ifadesini kullandı.

Yerel seçimlere de değinen Oran, ellerindeki anket sonuçlarına göre partisinin oy oranının yükseldiğini sözlerine ekledi.

Daha sonra Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Oran ile panelde sunum yapan CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk'e birer plaket hediye etti.

Panele, CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, çevre ilçelerden CHP'li belediye başkanları ile belediye başkan adayları ve vatandaşlar katıldı. - Balıkesir

Kaynak: AA / Politika

Reha Yurdakul Burhaniye Umut Oran Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title