Haberler

CHP Gençlik Kolları Üyelerine ve Seçim Araçlarına Yapılan Saldırıya Kınama

CHP Trabzon İl Örgütü ve Milletvekili adayları, dün gece geç saatlerde partileri adına bayrak asan gençlik kolları üyelerine ve araçlarına yapılan saldırıyı düzenledikleri bir basın toplantısı ile kınadılar.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısına CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, milletvekili adayları Avukat Haluk Pekşen, Yavuz Karan ve Murat Özçilingir ile partililer katıldı.

Basın toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Güzide Uzun, dün gece Trabzon'da son derece tehlikeli ve vahim bir gelişme yaşandığına dikkat çekti. Uzun "Kim olduklarını bildiğimiz bir suç çetesi, CHP üyelerine ve araçlarına saldırdı. Doğrudan öldürme kastı ile ve alçakça kumpas kurarak yapılan bu saldırı, büyük bir şans eseri ve partililerimizin serinkanlılığı ile şimdilik atlatılmış gözüküyor. CHP, hukuk devletinin kurucusu bir partidir. Hukuka ve yasalara ödünsüz bir bağlılık içindedir. Bu saldırıdan dolayı tüm Trabzon halkına 'geçmiş olsun' diyor, olayı şiddetle kınıyorum" dedi.

"İNSANLIK DIŞI EYLEM"

CHP Trabzon 1. Sıra milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen ise yapılan saldırının insanlık dışı olduğunu belirterek, "Bu saldırıdan dolayı gençlik örgütü arkadaşlarımıza 'geçmiş olsun' dileklerimi iletiyorum. CHP'nin aklıselim üyeleri büyük bir sağduyu ile Trabzon'u büyük bir kabusa sürükleyecek senaryoya bertaraf etmeye başarmışlardır. Bunu büyük bir şans sayıyorum. İl başkanımızın da söylediği gibi bu bir tesadüf değildi. Beklediğimiz bir durumdu. Daha farklı şekilde olabileceği ön görülmüştü. Bu tür senaryolar Trabzon'da sürekli üretilen senaryolar" diye konuştu.

Yapılan saldırının adam öldürmeye teşebbüs suçu olduğunu belirten Pekşen, "Adam öldürmeye tam teşebbüs suçu. Birden çok kimsenin doğrudan cana kastederek öldürmek kastıyla bir yapı içerisinde olması onların bir örgüt olduğunu ortaya koyuyor. CHP'nin aracına saldırılıyor ve aracın lastikleri kesiliyor. Aracın üzerine araç sürülüyor ve aracın devrilmesi sağlanmaya çalışılıyor. Geceleyin kanunun en ağır şekilde cezalandırdığı bir suç tipi bu. Tam bir anayasal ihlal suçu, örgütlü bir suç. Öldürme kastıyla suç örgütü kurulmuş. Bu bir kamu suçu. Buna ilişkin Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu saate kadar gereğini yaptığını umut ediyorum. Bu bir kamu davası ve dava açması gerekenlerin açmaları yönünde yeterli bilgi oluşmuş. Makul şüphe diyorlar böyle bir şey olamaz, öldürmeye tam bir teşebbüs var. Bu saat kadar neyi bekliyorlar. Gözaltına alınıp yargılanmaları gerekiyor" şeklinde konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Haluk Pekşen Güzide Uzun Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title