Haberler

CHP Gençlik Kolları Başkanı Yıldız, Mardinli Çiftçilerin Sorunlarını Gündeme Getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve Gençlik Kolları yöneticileri, Güneydoğu alan çalışmaları kapsamında Mardin Kızıltepe’de yaşayan genç çiftçilerin sorunlarını gündeme getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve Gençlik Kolları yöneticileri, Güneydoğu alan çalışmaları kapsamında Mardin Kızıltepe'de yaşayan genç çiftçilerin sorunlarını gündeme getirdi.

Güneydoğu Bölge Sorumlusu MYK Üyesi Erhan Çetinkaya'nın başkanlık ettiği alan çalışmalarında, Mardin Kızıltepe'deki genç çiftçilerin mağduriyetini gündeme getirirken, öte yandan DEDAŞ abonesi olmayan çifçilere abonelik olmadan gelen faturaları gündeme taşıdı. İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan ve CHP'li vekillerin de katıldığı Mardin Kızıltepe ziyaretinde, CHP Gençllik Kolları Başkanı İrfan İnaç Yıldız, genç tarım işçileri ve çiftçilerin mağduruiyetinin meclis gündemine taşınması gerekliliğine vurgu yaptı.

Hububat Ticaret Merkezi'ne gelen CHP Milletvekilleri Oyan ve Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan, CHP Mardin İl Başkanı ve Eski CHP Milletvekilleri'nden Mahmut Duyan, CHP Gençlik Kollarını, STK Platform Başkanı Mehmet Şerif Öter ve platform yönetimi karşıladı. Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter, önce bilgilendirme konuşmasını gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız şunları kaydetti:

"Kızıltepe'ye geldik. Milletvekillerimizin de dediği gibi, çiftçi sorunlarını dinlemek için buraya geldik. Buradaki sorun şu, Devletin DEDAŞ eliyle abonesi olmadığı çiftçiye fatura göndermesi faturayı gönderiyorsun kendisi abone değil ve devlette borçlu olduğu anlaşılıyor. İki milletvekilimiz bu sorunları meclise götürecek. Biz de gençlik kolları olarak bu sorun çözülene kadar gerekirse tarım müdürlüklerine gerekli eylemleri yapacağız" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title