Haberler

CHP'de Gözler Parti Meclisi Toplantısına Çevrildi, DSP Kökenli 12 Aday Netleşti

Milletvekilleri Aday Listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na Teslim Edilmesine 4 Gün Kala CHP'de Hareketlilik Sürüyor.

CHP'de milletvekilli adaylarının belirlenmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Yüksek Seçim Kurulu'na 4 Haziran'da bildirilecek isimler Pazar günü toplanacak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantısında son şeklini alacak.

Siyasi partiler, 22 Temmuz'da yapılacak genel seçimlere yönelik aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor. Bu konuda hareketli günler yaşayan CHP'de ise sona doğru yaklaşıldı.

Edinilen bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal aday belirleme çalışmalarını ağırlıklı olarak evinde sürdürürken, kurmaylarıyla da sık sık bir araya geliyor. Aday listelerine girebilmek için CHP Genel Merkezi'ni dolduran aday adayları ise kulislerini sürdürüyor.

SON ŞEKİL MYK'DA VERİLECEK

CHP'de Ankara, İstanbul ve İzmir dışındaki bölgelerde adayların yavaş yavaş netleştiği belirtilirken, üç büyük kentin listesine Pazar günü toplanması beklenen MYK'da son şeklin verileceği ifade edildi.

Ankara birinci ve ikinci bölgede önemli isimlerin adaylık başvurusu yaptığı ifade edilirken, bu bölgeler ve İzmir ve İstanbul'a son halini Genel Başkan Deniz Baykal'ın vereceği kaydedildi. Aday listeleri, Pazar günkü Parti Meclisi toplantısının onayına sunulduktan sonra YSK'ya bildirilecek.

DSP KÖKENLİ 12 İSİM NETLEŞTİ

Öte yandan, CHP listelerinden aday olacak DSP kökenli 12 isim ise netleşti. CHP kulislerinden edinilen bilgilere göre, yeri garanti olan 12 isim şöyle:

"Mücahit Pehlivan, Prof.Dr. Hüseyin Pazarcı, Harun Öztürk, Hasan Macit, Hasan Erçelebi, Mustafa Vural, Hüseyin Mert, Jale Ağırbaş, Recai Birgün, Tayfun İçli, Emrehan Halıcı ve Süleyman Yağız."

CHP kurmayları, söz konusu 12 isim dışında, aday gösterilecek diğer DSP kökenli isimleri belirlemek üzere ise çalışmalarını sürdürüyor.

DSP Genel Sekreteri Ahmet Tan ve Genel Başkan Yardımcısı Masum Türker'in de aday olmayacağını açıklayan Zeki Sezer'in kararına destek olmak amacıyla aday olmama yönünde karar aldıkları öğrenildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title