Haberler

CHP'de Aday Adaylığına Son Başvuru Tarihi 31 Temmuz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Nevin Zaimoğlu, CHP'de yerel seçimler adaylık sürecinin başladığını ifade ederek, "Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları, belediye ve il genel meclisi üyelikleri için aday adaylığı"...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Nevin Zaimoğlu, CHP'de yerel seçimler adaylık sürecinin başladığını ifade ederek, "Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıkları, belediye ve il genel meclisi üyelikleri için aday adaylığı süreci başladı. Aday adayların 31 Temmuz'a kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir" dedi.

Adaylık süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Nevin Zaimoğlu, aday adaylık sürecinin yanında CHP aday adayı olacaklar için 81 ilde eğitim programlarının da başladığını belirterek, "Mersin'den ilk grup 21-22 Haziran tarihinde Adana'da eğitim almıştır. Başvuranların eğitimi 26-27 Temmuz'da Hatay'da devam edecektir. Partimiz, MYK'da aldığı karar ile 'Yerel Yönetimler Aday Adaylığı Eğitimi' çalışmalarında, kadın aday adaylardan, eğitim ücretinin yarısının alınmasına karar vermiştir. Yine Parti Meclisimizin aldığı karar ile yerel seçimlerde aday adayı olacak kadın, genç, engelli, aday adaylarından katılım bedeli alınmayacaktır" diye konuştu.

CHP'nin kurulduğu günden bu yana kadınları hem sosyal hem de siyasal alamda güçlendirmek için en temel adımları attığını kaydeden Zaimoğlu, "1930 yılında başlamak üzere kadınlar lehine bir dizi yasa çıkarılmasına öncülük etmiştir. Kadınlara seçme seçilme hakkını veren parti CHP'dir. Bu kez, aday adaylık sürecinde kadın üyelerinden katılım bedeli alınmaması kararı ile bir kez daha kadının siyasette önünü açmıştır. Bu kararı alan, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Meclisimize, kararın alınmasında çok büyük katkısı ve emeği olan Kadın Kolları Genel Başkanımız Sayın Hilal Dokuzcan'a, tüm kadınlar adına bir kez daha teşekkür ediyorum. CHP, bu karar ve uygulamaları ile pozitif ayrımcılık ilkesini icraata geçirmiş, kadına sözde değil özde temsil hakkı vermiştir" dedi.

Bütün kadınlardan CHP'nin kadınlara tanıdığı bu hakları kullanmasını isteyen Zaimoğlu, "CHP çatısı altında siyaset yapalım, yerel seçimlerde sadece seçen değil, seçilen olalım, aday adayı olalım, bu konuda cesaretli ve kararlı olalım. Eşit temsil eşit katılım talebimiz, bizler aday adayı olmadıkça, hayata geçmeyecektir. Mersin Kadın Kolları Yönetimi olarak bu konuda, CHP'nin siyasal ilkelerini, değerlerini ve siyasal yaşam anlayışını benimseyen nitelikli kadınları yerel seçimlerde aday adayı olmaları konusunda teşvik edecek, bunun için çalışmalar yapacağız" ifadelerine yer verdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Nevin Zaimoğlu Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title