Haberler

CHP Bursa Milletvekili İrgil Açıklaması

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Anadolu'da insanların sağlık çalışanı beklediğini, sağlık çalışanlarının ise evlerinde iş beklediğini savundu.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Anadolu'da insanların sağlık çalışanı beklediğini, sağlık çalışanlarının ise evlerinde iş beklediğini savundu.

İrgil, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, sağlık çalışanlarına verilen sözlerin tutulmadığını, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan döneminde söz konusu vaatlerin hayata geçmesini temenni ettiğini belirtti.

Sağlık alanındaki önemli sorunlardan birisinin çeşitli dallarda eğitimini tamamlamış kişilerin atanamaması olduğunu ifade eden İrgil, "Biz hep doktorları konuştuk ama sağlık sisteminin yükünü taşıyan diğer sağlık personeli ihmal edildi. Şu anda 400 bin sağlık personeli genç işsiz. Atamalar sınırlı sayıda yapılıyor. Sağlık Bakanı Demircan, Tıp Bayramı Haftası'nda bir açıklama yaptı ve 27 bin atama yapılacağını açıkladı. Dün Sayın Bakan'la yaptığım görüşmenin sonucunda anladığım yarın itibariyle bir atama kılavuzu yayınlayacak. Yani ilk dilimde 9 bin atama yapılacak." dedi.

İrgil, atama bekleyen branşlara ilişkin hastanelerden talepte bulunulmamasının da bir hayal kırıklığına neden olabileceğini belirtti.

Birçok genç sağlıkçının bu konuda endişeli olduğunu savunan İrgil, şu ifadeleri kullandı:

"Ağız diş sağlığı teknisyeni, radyoloji teknisyeni, paramedik, tıbbi sekreter gibi hastanelerde sık görev yapan ancak az sayıda atama yapılan dallardan mezun olanlar endişeli. Çünkü beklenenden daha az atama yapılacağını düşünüyor. Sağlık Bakanlığından bu çocukların hayallerinin yıkılmaması adına atama noktasında elini bol tutmasını bekliyoruz. Sertifika yoluyla çalıştırılan elemanların bu çocukların önünü kapattığını düşünüyoruz. Sağlık Bakanlığı artık sertifikalı eleman çalıştırmamalı. 36 sağlık branşı için talebimiz adil bir atama yapılmasıdır. Anadolu'da insanlar sağlıkçı bekliyor, sağlıkçılar ise evde iş bekliyor. Ülkenin kaynakları beton ve amele ekonomisinde heba edilmemelidir. Bu ülkenin sadece büyümeye değil gelişmeye de ihtiyacı var. Betonla büyüyebilirsiniz ama sağlıkla, eğitimle, kültürle gelişirsiniz. Bakanlıktan bu konuda çaba harcamasını bekliyoruz."

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Ahmet Demircan Ceyhun İrgil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title