Haberler

CHP: Btk İrticai Faaliyetleri Takip Etmiyor

CHP, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in Başkanlık Ettiği Başbakanlık Takip ve Koordinasyon Kurulu'nun Kamu Kurumlarındaki İrticai Faaliyetleri Takip Etmediğini Bildirerek, Dinçer'e İstifa Çağrısında Bulundu.

CHP, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in başkanlık ettiği Başbakanlık Takip ve Koordinasyon Kurulu'nun kamu kurumlarındaki irticai faaliyetleri takip etmediğini belirterek, Dinçer'e istifa çağrısında bulundu.

CHP, müsteşarlığa gelmesinin ardından kamudaki rejim aleyhine kadrolaşmadan sorumlu tuttuğu Dinçer'in peşini bırakmıyor. CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde Dinçer'in Başbakan Takip Kurulu toplantılarına başkanlık edip etmediğini sordu. Önergeyi yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, BTK'nın 58. ve 59. hükümet dönemlerinde kurulun toplam 47 kez toplandığını, toplantılara Dinçer'in başkanlık ettiğini belirtti. Tandoğdu ise, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Şahin'in yanıtının yetersiz olduğunu belirterek, kurulun tespit ettiği irticai faaliyetlerin ve bu faaliyetlere adı karışan kamu personel sayısı ile sözkonusu personel hakkında yapılan idari işlemlerin kamuoyuna açıklanmasını istedi.

DİNÇER İSTİFA ETMELİ

Dinçer başkanlığındaki kurulun irticai faaliyetleri takip etmediğini savunan Tandoğdu, "Atatürk ilke ve inkılaplarından rahatsız olan bir kişi bu kurula nasıl başkanlık eder? Dinçer derhal istifa etmeli. Dinçer'in o görevde bulunduğu her gün her saat rejime zarar veriyor" dedi.

7 BİN ATAMA YAPILDI

AKP'nin irticai kadrolaşma içinde olduğunu ileri süren ve buna örnek olarak seçim çevresi Ordu ilindeki yapılaşmayı örnek gösteren Tandoğdu, "9 hastane müdürünün tamamı imam. Türkiye genelindeki imam kadrolaşması derhal incelenmeli. İrtica had safhada. Devletin tüm kurumları ele geçiriliyor. 7 binin üzerinde atama yaptılar. Endişe verici bir durum. AKP din bezirganlığı yapıyor. Ülke genelindeki belediyelerde Ali Dibolar sonsuz boyutta. Yoksulluğu körüklüyorlar sonra elini açan insanlara yardım adı altında din adı altında devlet parası ile yiyecek veriyorlar" dedi.

Kurul toplantısına, Adalet, İçişleri, Dışişleri bakanlıkları müsteşarları ile MİT Müsteşarı daimi üye olarak katılırken kurul, gelen ihbar mektupları ile başvuruları inceliyor, suçlanan kişilerle ilgili kovuşturma başlatabiliyor. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title