Haberler

CHP Ankara Milletvekili Yeşil Açıklaması

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, elektrikteki kayıp kaçak bedelinin, usulsüz kullanım yapmayan vatandaşlara ödetilmesinin kabul edilemeyeceğini belirterek, "Bu uygulama, özelleştirilmiş dağıtım şirketleri üzerinden sürdürülen ve faturalarda gizli kapaklı yürütülen bir soygundur" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, elektrikteki kayıp kaçak bedelinin, usulsüz kullanım yapmayan vatandaşlara ödetilmesinin kabul edilemeyeceğini belirterek, "Bu uygulama, özelleştirilmiş dağıtım şirketleri üzerinden sürdürülen ve faturalarda gizli kapaklı yürütülen bir soygundur" dedi.

Yeşil, Tüketici Hakları Derneği yöneticileriyle TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, asgari ücrete, emekli maaşlarına yapılan zammın, kıt kanaat geçinen bu kesimin yüzünü güldürmediğini savundu.

Yeşil, bu artışların, yeni yılla birlikte ekmek, su, elektrik, ulaşım, haberleşme gibi temel ihtiyaç alanlarındaki tüketim mallarına yapılan zamla eridiğini iddia etti.

Elektrik faturalarında yeni bir kandırmaca, yeni bir hukuksuzluk skandalı yaşandığını öne süren Yeşil, EPDK'nın, fon ve vergiler haricinde vatandaştan haksız yere tahsil ettiği, enerji maliyeti, perakende satış hizmet bedeli, iletim bedeli, kayıp ve kaçak bedeli, sayaç okuma bedeli maliyetlerini faturalarda gizlediğini, tüm bu haksız tahsilatların dağıtım bedeli ve perakende enerji bedeli olarak iki başlığa dağıtıldığını söyledi.

Yeşil, özellikle kayıp kaçak bedelinin, usulsüz kullanım yapmayan vatandaşlardan tahsil edilmesini engelleyen yargı kararlarına rağmen, faturalarda gerçekleştirilen aldatmacayla vatandaşlara ödetilmesinin kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Bu durumun, EPDK'nın kuruluş ilkelerine, şeffaf elektrik piyasası hükmüne, yargı kararlarına aykırı olduğunu ileri süren Yeşil, "Bu uygulama, özelleştirilmiş dağıtım şirketleri üzerinden sürdürülen ve faturalarda gizli kapaklı yürütülen bir soygundur. Bu uygulama, kamu çıkarına ve kamu yönetiminde şeffaflık ilkesine aykırıdır" diye konuştu.

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar, Türkiye'deki temel ihtiyaçlar gıda, su, elektrik, doğalgaz, iletişim, ulaşım hizmetlerinin, dünyanın en pahalı mal ve hizmetleri arasında yer aldığını ileri sürdü.

Çakar, kayıp-kaçak, dağıtım, iletim, perakende satış hizmet ve sayaç okuma bedelleri ile bu bedellerden alınan yüzde 18 KDV'nin iadesi için yarın kampanya başlatacaklarını dile getirdi. Çakar, bu 5 kalemin ortalama oranının yüzde 30'dan fazla olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Tüketici Hakları Derneği Turhan Çakar Nihat Yeşil Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title