Haberler

CHP Ankara Milletvekili Sarıhan Açıklaması

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, ciddi ve etkin bir çocuk hakları komisyonu oluşturularak, çalışmaların yürütülmesini istedi.

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, ciddi ve etkin bir çocuk hakları komisyonu oluşturularak, çalışmaların yürütülmesini istedi.

TBMM'de CHP milletvekilleriyle basın toplantısı düzenleyen Sarıhan, kamuoyunun sevgi, saygıyla izlediği Gündem Çocuk Derneğinin geçen yıl, Çocuk Hakları Günü'nden 2 gün sonra kapatıldığını söyledi.

Sarılan, Derneğin, "Kilit vurabilirsiniz ama çocuklarımızın hakları için çalışmaya devam edeceğiz." yaklamışında olduğunu ifade etti.

Derneğin hazırladığı, "365 gün 365 ihlal" başlıklı rapordan bölümler okuyan Sarıhan, iş cinayetlerinde okul çağındaki 56 çocuğun yaşamını yitirdiğini, 1 milyon 358 bin 904 çocuğun savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındığını belirtti.

Bir yılda 417 çocuğun cinsel istismara uğradığını, 506 çocuğun anneleriyle cezaevinde kaldığını söyleyen Sarıhan, geçen yıl evlenen her 100 kişiden 18'inin çocuk olduğunu, son 2 yılda unutulan mühimmatların patlaması sonucu 26 çocuğun yaşamını kaybettiğini, 38 çocuğun ağır yaralandığını anlattı.

Sarıhan, çocukları korumakla görevli derneklerin kapatıldığını savundu.

OHAL'in kaldırılmasını isteyen Sarıhan, "OHAL büyük haksızlıkların nedeni olmaktadır. Örgütlenme hakkının, yaşama hakkının, özgürlüklerin önünü kapatmaktadır. Çocuklarımız ölmesin, iyi günler görsün, topluma layık çocuklar olarak yetişsin. Bu yetişmeye katkısı olan kuruluşlarımız da özgür olsun. Bunun için de OHAL kaldırılsın. Ciddi ve etkin çocuk hakları komisyonu oluşturularak çalışmalar yürütülmelidir." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Çocuk Hakları Günü Şenal Sarıhan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title