Haberler

ÇGC'den Gazetecilere Yönelik Şiddete Tepki

Güncelleme:

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti, Gezi Parkı eylemlerinin yıldönümünde Adana'da yapılan gösterilerde gazetecilere yönelik polis şiddetine tepki gösterdi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, Gezi Parkı eylemlerinin yıldönümünde Adana'da yapılan gösteriler sırasında çıkan olayları takip eden gazetecilere yönelik polis şiddetine sert tepki gösterdi.

ÇGC Yönetim Kurulu, yaptığı yazılı açıklamada dün akşam saatlerinde merkez Seyhan İlçesi'ndeki Atatürk Parkı'nda başlayan ve gece boyu devam eden Gezi Parkı eylemlerinin yıldönümü nedeniyle yapılan protestoları takip eden gazetecilerin eylemcilerle polisler arasında kaldığına dikkat çekti.

"GAZETECİLERE YAPILAN ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ"

ÇGC Yönetim Kurulu, polisin adeta hedef gözeterek gazetecilere tazyikli su, biber gazı ve kalkanlarla saldırdığını, bunun kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Atatürk Parkı'nda görevlerini yapmaya çalışan yerel ve yaygın basın çalışanı birçok gazetecinin polisin sert müdahalesine maruz kaldığını belirten ÇGC Yönetim Kurulu, basın özgürlüğü önünde bulunan engellerin kaldırılmamasının demokrasiye büyük darbe vurduğunu kaydetti.

Açıklamada, diğer gazeteciler gibi ÇGC üyesi ve CHP Adana Milletvekili Turgay Develi'nin de polis tarafından sert müdahaleye maruz kaldığını, bunun da kabul edilemeyeceğini duyurdu.

Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü raporunda Türkiye'nin basın özgürlüğünde Afganistan, Ürdün ve Irak gibi ülkelerin gerisinde kaldığına dikkat çeken ÇGC Yönetim Kurulu, Türkiye'nin basın özgürlüğü konusunda hiçbir gelişme gösteremediğine işaret etti.

Geçen yıl Gezi Parkı eylemlerinde 153 gazetecinin yaralandığını hatırlatan ÇGC Yönetim Kurulu, eylemlerin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen gazetecilerin, şiddet ve darp nedeniyle yaralanmaya devam ettiğini kaydetti.

Özlük hakları her zaman geriye giden basın emekçilerinin baskı nedeniyle de görevlerini yerine getiremez hale geldiğine, gazetecilerin can ve mal güvenliğinin kalmadığına dikkat çekti. ÇGC yönetimi, her türlü zorluğa rağmen kamu adına görev yapan gazetecilere yapılan saldırıların sona erdirilmesi çağrısını yineledi. 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title