Haberler

Cezaevlerindeki Açlık Grevleri

Ağrı Barış ve Uzlaşma Komitesi Başkanı Mehmet Hanifi Alır, cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine ilişkin, "Hiçbir şey insan hayatından kutsal değildir."

Ağrı Barış ve Uzlaşma Komitesi Başkanı Mehmet Hanifi Alır, cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine ilişkin, "Hiçbir şey insan hayatından kutsal değildir. Devlet kendisini onların yerine koyacak, onları dinleyecek, onlar da kendilerini idarecilerin yerine koyacak ve taleplerini makul seviyeye indirecek" dedi.

Alır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hiçbir amacın, hiçbir hedefin insan hayatından daha önemli olmadığını belirterek, açlık grevinde bulunanların aileleri için de devlet için de aynı şeyleri dile getirdiklerini söyledi. Devlet erkanlarının, açlık grevinde olanları dinleyeceğini belirten Alır, şunları kaydetti:

"Onlar da taleplerini makul seviyeye indirecek. İki taraf da oturup konuşacak ve ortak bir çözüm bulacaklar. Biri birini görmezlikten gelmeyecek. Akla, mantığa ve vicdana göre ortak bir çözüm bulunur. 'Grevde bulunanların bütün talepleri kabul edilecek' diye bir kaide yok. 'Devletin de bunları görmezlikten gelecek' diye bir şansı yok. Devlet bunlarla oturup, makul kabul edilebilir taleplerini kabul edecek. Kabul edilmeyenler de zamana yayılacak."

Ailelere de çağrıda bulunan Alır, "Bunlar da bu ülkenin vatandaşıdır. Hayatları her şeyden kutsaldır. Bu çocukların hayatları her şeye bedeldir. Hayatlarını mahvetmesinler. Siz de destek verin, yardımcı olun. İstekleri makul olmalı. Oturup konuşulmalı. İnsanların konuşarak çözemeyecekleri hiçbir şey yoktur" diye konuştu.

Her şeyin bir çözümü olduğunu vurgulayan Alır, "Yeter ki biz demokrasi kavramı içinde birbirimizi dinleyelim ve anlayalım. Yani empati kuracağız. Devlet kendisini onların yerine koyacak, onları dinleyecek onlar da kendilerini idarecilerin yerine koyacak ve taleplerini makul seviyeye indirecek" ifadelerini kullandı.

Alır, sivil toplum örgütü olarak üzerilerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını ifade ederek, "Gerekirse gidin onlarla görüşün, konuşun deseler gider onlarla konuşuruz. Orta yol bulunması için de her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

Muhabir: Fethullah Yaman / Ayşe Yıldız

Yayıncı: Emine Konuk - AĞRI

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Hanifi Alır Ağrı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title