Haberler

Cerrahlara 'Fuzuli Ameliyat Yaptı' İddiası

Güncelleme:

İstanbul'da Sgk'yı (Sosyal Güvenlik Kurumu) 30 Milyon Lira Zarara Uğrattıkları Gerekçesiyle Gözaltına Alınan 24 Beyin Cerrahının, Yüzlerce Fıtık ve Omurilik Hastasına Gerekmediği Halde Ameliyat Ettikleri İleri Sürüldü.

İSTANBUL’da SGK’yı (Sosyal Güvenlik Kurumu) 30 milyon lira zarara uğrattıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 24 beyin cerrahının, yüzlerce fıtık ve omurilik hastasına gerekmediği halde ameliyat ettikleri ileri sürüldü.

Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin bir yıldır sürdürdüğü operasyon sonucunda, bazı doktorların fıtık ve omurilik ameliyatlarında medikal malzeme takılması gerekmeyen hastalara, medikal şirketlerin talebiyle bu malzemeleri taktıklarını belirledi. Rapora göre, ilaç ve fizik tedaviyle iyileşebilecek hastalar ameliyat masasına yatırıldı. Ameliyatlar özel hastane cerrahları tarafından yapılmış gibi sahte ameliyat raporları düzenlendi. Doktorlar yaptıkları işlem başına yüzde 10 ile 40 arasında komisyon aldı.

Cerraha rüşvet villa

Operasyonu yürüten polisin iddiasına göre, medikal şirketler, vurgunun ortaya çıkmaması için SGK’da müdürü olan beyin cerrahı S. E. K.’yle anlaştı. S. E. K’ye düzenli olarak rüşvet verildi. Medikal şirketlerden biri, S. E. K.’ye İzmir’de villa yaptırdı. 5 Mayıs’ta İstanbul ve Ankara’da düzenlenen ’Altın Omurga’ operasyonunda. 28’i beyin cerrahı 41 kişi gözaltına alındı. Dört cerrah, emniyetten serbest kaldı. Sorguları tamamlanan 37 şüpheli, savcılığa sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title