Haberler

Cermodern Hacettepe Üniversitesi Sanat Müzesi'ne Ev Sahipliği Yapıyor!

CerModern, bir süredir kamusal hizmete kapalı olan Hacettepe Sanat Müzesi'ne geçici olarak ev sahipliği yapıyor.

"Yarın Bugünden Kurulur: Hacettepe Sanat Müzesi Yeni Koleksiyonu" sergisi, Türkiye Plastik Sanatlar atmosferinin yakın tarihinin, farklı tekniklerdeki yüzeyler, heykeller, seramikler, yerleştirmeler ve video sanatı üzerinden müze koleksiyonunun küçük bir portresini sunuyor. Yeni koleksiyon, 2005 yılındaki yapıtların (çekirdek koleksiyonun) oluşturduğu merkezin etrafında, CerModern'de, tıpkı bir müze gibi kurgulanan mekânla 15 Haziran – 30 Temmuz tarihleri arasında ziyaretçilere açılıyor.

2005 yılında 76 eserle oluşan müze koleksiyonu, sanatçıların bağışlarıyla 500'e ulaşan özellikle 2016 ve 2017 yıllarında müze envanterine kaydedilen eserler Dilek Karaaziz Şener ve Zuhal Baysar küratörlüğünde ilk kez izleyici karşısına çıkacak. Müzede Burhan Doğançay, Feyheman Duran, Osman Dinç, Fikret Otyam, Hikmet Onat ve Nuri Abaç gibi önemli sanatçıların farklı disiplinlerden eserleri bulunmakta.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title