Haberler

Çermik'e 200 Öğrenci Kapasiteli Kız Yurdu

Güncelleme:

Çermik ilçesinde bu yıl bir adet 12 derslikli ilköğretim okulu, 16 derslikli İmam Hatip Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli kız yurdu yapılacak.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde bu yıl 1 ilköğretim okulu, bir imam hatip lisesi ile 200 öğrenci kapasiteli kız yurdu yapılacak. Kız yurdu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca gerçekleştirilecek. Öğretmen evi de yenilenecek.

Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, ilçe merkezinde yapılacak okullar ve kız yurdu ile ilgili yerlerin hazır olduğunu belirterek, gerekli proje ve idari işlemlerden sonra da ihale aşamasına geleceğini söyledi. İlçenin Çukur Mahalle devlet hastanesi civarındaki briket imali yapılan hazineye ait 5.5 dönüm alana 16 derslikli imam hatip lisesi yapılacağını, 12 derslikli ilköğretim okulunun yerinin de belli olduğunu bildiren Kaymakam Batmaz, şöyle konuştu;

"Kız öğrenci yurdunun da yeri belli. Yaklaşık 27 dönüm alan üzerine yapılacak. 200 öğrenci kapasiteli kız yurdu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca gerçekleştirilecek. Okullar ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün teklifiyle Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla yaptırılacak. Bu okullarımızın inşaatına bu yıl başlamayı planlıyoruz. Kız öğrenci yurdunun inşaatına hemen başlayıp bitirmeyi hedefliyoruz. Böylece ilçe dışından gelen öğrencilerimizin barınma sorunu tamamen giderilmiş olacak."

ÖĞRETMEN EVİ YENİLENECEK

Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, ilçemiz öğretmen evinin de yenileneceğini bildirdi. Kalkınma Bakanlığı'ndan gönderilen 500 bin lira paranın hazır olduğunu bildiren Kaymakam Batmaz, öğretmen evinin yenilenmesiyle özellikle dışarıdan gelen konukları çok daha iyi şartlarda ağırlama olanağına kavuşacaklarını belirtti.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mimar Sinan Batmaz Diyarbakır Çermik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title