Haberler

Cephede işler değişiyor! Ukrayna kritik şehrin ardından 2 kenti daha geri aldı

Güncelleme:

Ukrayna'da aylardır devam eden savaş Rusya'nın ilhak kararının ardından farklı bir boyuta evrildi. Ukrayna ordusu sahadaki ilerleyişini sürdürürken kritik Liman şehrinin Rusya'dan geri alındığı duyuruldu. Ukrayna lideri Zelenski son açıklamasında ise sahadaki ilerleyişlerinin sürdüğünü belirterek, "Başarımız Liman kenti ile sınırlı kalmadı. Arkhanhelske ve Myrolyubivka'yı da kurtardık" dedi.

Ukrayna'daki Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrol ettiği Donetsk ve Luhansk ile Rus ordusunun ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinde 23-27 Eylül tarihinde yapılan referandumlarda Rusya'ya katılma kararı çıktı. İmzaladığı belgeyle bu bölgelerin bağımsızlıklarını tanıyan Rusya Devlet Başkanı Putin, şimdi söz konusu bölgelerin ilhakını resmen açıkladı.

ZELENSKİ NATO'YA BAŞVURU BELGESİNİ İMZALADI

Putin'in tüm dünyada tepki çeken hamlesine Ukrayna lideri Zelenski'den anında karşı hamle geldi. Zelenski, ülkesinin NATO'ya başvuru belgesini imzaladı. Zelenski, "Hızlandırılmış NATO üyeliği için resmen başvuru yaptık. Ukrayna, Putin Rusya Devlet Başkanı olduğu sürece, Rusya Federasyonu ile hiçbir müzakere yürütmeyecek." ifadelerini kullandı.

KRİTİK KENTİ GERİ ALDILAR

Son olarak sahada ve masada devam eden savaşta önemli gelişmeler yaşandı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda ilhak ettiği Donetsk bölgesindeki Liman şehrinden çekildiğini duyurdu. Zelenski, "Liman kenti Rus işgalcilerden tamamen temizlendi" dedi.

"2 KENTİ DAHA KURTARDIK"

Bununla da yetinmeyen Ukrayna ordusu Lyman'dan sonra iki kenti daha geri kazandı. Zelenski, Ukrayna güçlerinin Herson bölgesinde 2 yerleşim yerinin kontrolünü yeniden ele geçirdiklerini belirterek, "Başarımız Liman kenti ile sınırlı kalmadı. Arkhanhelske ve Myrolyubivka'yı da kurtardık" dedi.

Daha önce Donetsk bölgesindeki Liman kentini geri aldıklarını, kentte Ukrayna bayrağının dalgalandığını hatırlatan Zelenski "Donetsk'te Rus güçlerini püskürtmeye devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Ukrayna Rusya Haberler

500

Yorumlar (2)

Hamit Gündoğdu:

Zelenski senin bir şeyi geri aldığın yok, Rusya alacağını aldı ve taktik gereği geri çekiliyor.

18
12
yanıtYanıtla
Ütopik Yorumcu:

Aynen maden ocaklarını rezervleri aldı daha işi kalmadı orada istediğin yeri geri alabilirsin şimdi rusya istedikten sonra hiç bir şey yapamazsınız her türlü alır

6
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title