Haberler

Cemil İpekçi'nin yengesi Feriha Sanerk

Güncelleme:

Türkiye'nin İlk Kadın Emniyet Müdürü Feriha Sanerk'in hayatının konu alındığı Nisvan projesinde Feriha Sanerk'i oyuncu Elif Tayhan oynamıştı.

Projede bir detay ortaya çıktı.

Hayatı TRT'de yayınlanacak "Tarihe Adını Yazdıran Kadınlar" projesi kapsamında hayatı çekildi Ancak kendisi çekimlerin tamamlandığını göremedi. Proje de Feriha Sanerk'i oynayan oyuncu Elif Tayhan, projeyi ve tarihe adını Altın harflerle yazdıran Sanerk'i oynamaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu açıklamıştı.

İPEKÇİ'NİN YENGESİ

Hayatını konu alan Nisvan projesine özel kendi ağzından hayatını anlatan Türkiye'nin ilk kadın emniyet müdürü Feriha Sanerk belgeselini izleyemeden vefat etmişti. Antalya'da 87 yaşında hayata gözlerini yuman Türkiye'nin İlk Kadın Emniyet Müdürü Feriha Sanerk'in, son yolculuğuna Türk polisinin sırtında çıkma vasiyeti de yerine getirilmişti. Feriha Sanerk'in kızı Nurdan Canca, emniyet müdürlüğünden emekli ve Türkiye'nin ilk kadın judo hakemi. Diğer kızı Rezzan Canca İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın kurucu üyelerinden oldu ve uzun süre keman sanatçısı olarak görev yaptı. Kardeşi Jale Birsel de Türkiye'nin ilk kadın tiyatrocularındandır. Feriha Hanım'ın torunu Jülide Canca Eke Feministanbul grubunun kurucusu ve viyolonsel sanatçısı. Birde Türkiye'nin en önemli moda tasarımcısı Cemil İpekçi var Feriha Sanerk İpekçinin yengesi oluyor.

CEMİL İPEKÇİ: ''YERİ BENDE ÇOK AYRIYDI''

Türkiye'nin önde gelen modacılarından olan Cemil İpekçi yengesi İlk Kadın Emniyet Müdürü Feriha Sanerk in kendisinde yerinin çok ayrı olduğunu belirterek, '' Feriha hanımın akrabası olmak tabi ki çok gurur verici. Beni çok bir ayrı tutardı Başarılarım ile gurur duyardı. Yengemin mücadeleci yapısı ve son derece demokrat, Çağdaş yaklaşımı vardı. Ailece başarılı yerlerde olmak gurur verici benim için. Bende şuanda tek kişilik bir oyun yazıyorum 2 kitabim var ve 2 güzel projem var' 'dedi

Kaynak: Bültenler / Magazin

Feriha Sanerk Cemil İpekçi Elif Tayhan Türkiye Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title