Haberler

Çekmeköy'de "Eğitim-kültür Vadisi" Vizyonuna Yönelik Çalışmalar

Çekmeköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, "Göreve başladığım günden beri burada benim en çok hoşuma giden; Çekmeköy'ün eğitim ve kültür vadisi vizyonunun oluşmaya başlamasıdır.

Çekmeköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, "Göreve başladığım günden beri burada benim en çok hoşuma giden; Çekmeköy'ün eğitim ve kültür vadisi vizyonunun oluşmaya başlamasıdır. Biz de geldiğimiz günden bu yana bu vizyona uygun olarak çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl eğitim-öğretim yılı tamamlanırken "Kültür-Sanat Haftası" kapsamında 5 günlük program düzenlediklerini söyledi.

Program hakkında bilgi veren Aktaş, eğitim ve kültür çalışmaları adı altında öğrenicilerin İstanbul'da belirledikleri 20 bölgeyi araştırıp gezeceklerini, denemeler yazıp resimler çizeceklerini anlattı.

İlçedeki öğretmenlerle her yıl paylaşım günleri yaptıklarını belirten Aktaş, İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan bir proje kapsamında da Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden öğrencileri İstanbul'da ağırlayarak, şehrin tarihi güzelliklerini tanıttıklarını kaydetti.

Aktaş, ülke dışında yaşayan öğrencilerle de gönül köprüsü kurmayı amaçladıklarını dile getiren Aktaş, bu yönde yürüttükleri çalışmalardan bahsetti.

Çekmeköy'ün eğitim-öğretim alanında İstanbul'un dikkati çeken bir ilçesini olduğunu ifade eden Aktaş, "Çekmeköy'de 54 bin 230 öğrencimiz var. İlçelere göre özel okul oranı da Türkiye ortalamasına göre yüksektir.

Göreve başladığım günden beri burada benim en çok hoşuma giden; Çekmeköy'ün eğitim ve kültür vadisi vizyonunun oluşmaya başlamasıdır. Biz de geldiğimiz günden bu yana bu vizyona uygun olarak çalışmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Aktaş, ilçedeki bazı okullarda güçlendirme çalışmaları yapıldığını anlatarak, bazı okulların da yıkılıp yeniden yapıldığını söyledi.

İlçe merkezine uzak yerleşim yerlerinde yer alan okullara yönelik yenileme çalışması başlattıkları belirten Aktaş, Çekmeköy'ün en eski yerleşim yerlerinden birinde iki okulun yıkılarak daha modern, daha nitelikli bir proje hazırlandığını, 2018 yılında bir İmam Hatip Lisesi, bir de Meslek Lisesi projelerinin olduğunu dile getirdi.

Aktaş, 2014 yılında göreve geldiğinde en önemli sıkıntılardan birinin rehberlik araştırma merkezinin ilçede bulunmaması olduğunu ifade ederek, böyle bir merkeze ihtiyaç duyan velilerin bu taleplerini yakındaki ilçelerden karşıladıklarını söyledi.

Başka bir amaçla yapılan binayı Rehberlik Araştırma Merkezi olarak kullanıma soktuklarını anlatan Aktaş, merkezin 2 yıldır aktif olarak çalıştığını belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aktaş, "Tabii burada çalışırken, bu tanıyı koyduğumuz öğrencilerimizin okuyabileceği okullar da lazım. İlçemizde 250 civarı, çeşitli engelli gruplarında öğrencilerimiz var. Öğrencilerimizi, kendi ilçemizdeki okullarımızın bünyesinde açtığımız sınıflarda eğitmeye çalışıyoruz. Kısa zamanda belediyemizin bize tahsis ettiği alanda böyle bir okul inşaatı yakında başlayacak. Dolayısıyla Çekmeköy'de ilkokul, ortaokul, liselerimiz var ama bir engelli okulumuz yoktu. 2018 yılında ilçemize böyle bir okul kazandırmış olacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Aktaş Çekmeköy İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title