Haberler

Çekilen PKK'lılar Kamplara Ulaşmadı

Güncelleme:

PKK'dan geri çekilmeyle ilgili açıklama geldi.

Çözüm süreci kapsamında silahlı güçlerin Türkiye sınırları içerisinden Kuzey Irak'a çekilme işleminin devam ettiğini söyleyen PKK'nın Dışilişkiler Sorumlusu Ahmet Deniz, "Süreç büyük bir hassasiyet ile devam ediyor" dedi.

Kuzey Irak'ta açıklama yapan Ahmet Deniz, PKK'nın silahlı güçlerinin dünden itibaren Türkiye'den çekilmeye başladığını söyledi. Geri çekilmenin PKK'nın silahlı kanadı olan HPG tarafından planlanıp büyük bir titizlik içerisinde uygulandığını belirten Ahmet Deniz, yola çıkanların henüz Kuzey Irak'taki kamplara ulaşmadığını söyledi.

Ahmet Deniz, "Geri çekilmeye büyük önem veriliyor. Demokratik çözüm sürecinin önemli bir aşamasıdır. Bunun bazı kesimler tarafından fırsat olarak değerlendirilmemesi gerekir. Hakkari bölgesinde bu yönde girişimler var. Bizim gösterdiğimiz hassasiyetin Türkiye tarafından da gösterilmesi gerekir. Çözüm sürecinin sağlıklı işlemesi için bu şarttır" dedi.

PKK Dışilişkiler Sorumlusu Ahmet Deniz, bir hafta 10 gün içerisinde Irak tarafına geçen gruplar ile ilgili bir basın programı düzenlenebileceğini de sözlerine ekledi.

Bu arada PKK'nın Türkiye sınırlarını terk edip Irak tarafına geçecek olan ve sayıları 1500 ile 2000 arasında olduğu belirtilen örgüt mensupları içinde mevcut kamplarda sıkıntı olacağı gerekçesiyle yeni kamp kurma çalışmaları başlattığı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Irak Barış Süreci Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title